Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Albin Johnsén: “Det är en jättestark och fin låt som betyder sjukt mycket för mig”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den tredje deltävlingen i Luleå fick vi oss en pratstund med Albin Johnsén, som tävlar med bidraget “Livet börjar nu”.

Artisten Albin Johnsén slog igenom musikaliskt när han år 2014 släppte låten Din Soldat som han b.la spelade in med sångerskan Kristin Amparo. Det blev omgående en stor succé och låten blev den bäst sålda det året. Något senare följdes låten upp med låten “Vilken jävla smäll” som bland annat användes som ledmotiv till filmen Den perfekta stöten. 2016 var det sedan dags för Albin att debutera i Melodifestivalen, vilket han gjorde med i en duo med Mattias Andreasson. De tävlade med bidraget Rik som kvalificerade sig för Andra Chansen där de fick se sig besegrade av Boris René. Idag, nu fyra år senare, ser han tillbaka på sin första Mello-medverkan med blandade känslor.

– Det är en jävligt rolig scen att stå på, det är en väldigt stor produktion och det är roligt att vara med om det. Sen nu i efterhand var jag inte mentalt skulle ha gjort det där just då, så jag kan känna både och, säger Albin.

 

Tävlar med en för honom betydelsefull låt

Trots att han och Mattias åkte ut redan i Andra chansen har karriären inte dalat, utan tvärtom har Albin haft en hittills framgångsrik karriär och har bland annat släppt fyra album. År 2018 passerade han 120 miljoner spelningar på Spotify vilket få svenskspråkiga artister har lyckats med. Och nu är han också tillbaka i Melodifestivalen, denna gång som soloartist (även om Mattias Andreasson kommer backa upp honom på körsång) med en låt som betyder mycket för honom. Bidraget heter “Livet börjar nu” och den har han varit med och gjort tillsammans med Robin Stjernberg (Mello-vinnaren 2013) och Gino Yonan.

– Det är en jättestark och fin låt som betyder sjukt mycket för mig. Den är ganska naken men ändå en pampig refräng. Så det är verkligen en låt som ligger mig varmt om hjärtat, säger han.

 

Vad kan vi förvänta oss för scenframträdande?

– Det är inte så mycket show utan mer hitta en känsla av närhet och kärlek på något sätt, säger Albin.

 

Tuff konkurrens i startfältet

Albin tävlar i deltävlingen i Luleå där han ställs mot en rad välkända namn och några debutanter. På pappret tycker han att startfältet känns tufft och att det är många bra artister som är med.

– Mohombi är jätteduktig, Mariette har varit med tre gånger, Anis han har sitt följe, extremt mycket fans och så. Sedan Amanda och Faith känner jag inte till så väl, sedan känns det som jag glömt någon. Just det, Drängarna de har sitt följe också. Så det är väldigt tufft, säger han.

 

Ställer främst upp för att dela med sig låtens budskap

Albin berättar för oss att honom är det viktigaste att sprida låtens budskap till så många som möjligt, kanske mer än själva tävlingsmomentet. Men självklart vill han att det ska gå så bra som möjligt för honom i tävlingen.

– I själva tävlingsmomentet tror jag alla vill gå vidare. Det är som jag sa till någon innan att det är bara muppigt att man inte vill gå vidare. Det är klart att man vill gå vidare. Men det primära är att få göra låten, säger han.

– Sedan vet jag att jag ställer upp med en låt på svenska, det går inte att vinna med det för det är internationell jury. Jag menar bara vinna är jag inte här för, då tror jag man måste göra det på engelska när juryn ser ut som den gör. Men jag vill jättegärna gå vidare så att jag får köra den flera gånger, tillägger han.

 

Med det tackar vi så mycket för intervjun och önskar Albin lycka till i Melodifestivalen 2020!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen