Suzi P: ”Min låt handlar om min kärlek till musik och dans”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Linköping fick vi oss en pratstund med Suzi P, som tävlar med bidraget ”Moves”.

Sångerskan Suzi Estera Pancenkov, mer känd i artistsammanhanget som Suzi P, slog igenom som 15-åring då hon började lägga upp videoklipp i sociala medier där hon framförde olika covers, vilka snabbt fick stor viral spridning. Men det var under förra året (2019) som det verkligen började hända saker och nu har 17-åringa Suzi fått en chans att stå på Melodifestivalens stora scen inför tre miljoner tv-tittare. Hon ser det som sin chans att få göra världens största show.

 

Vad fick dig att ställa upp i Melodifestivalen 2020?

– Det är så bra att vara med här man når ut till så mycket folk och det är så roligt att vara med, säger hon.

 

Tävlar med liknande låttitel som The Mamas

I Suzi P:s deltävling i Linköping tävlar också The Mamas och bägge två har liknande låttitlar: Move och Moves. Den senare tillhör Suzi P som beskriver sin låt som en kärlekshyllning.

– Den handlar om min kärlek till musik och dans. Det är hype och händer jättemycket i låten, jättemycket energi och dans, säger hon.

 

Så vi kan förvänta oss ett dansant scennummer?

– Jättemycket dans, jättemycket positiva vibes och mycket kommer hända, säger hon.

 

Fokus på sin show

Inför Melodifestivalen drar igång har Suzi P fokus på sin egen show i programmet samtidigt som hon också vill nå ut med sin musik till andra. Samtidigt ser hon positivt på konkurrensen i deltävlingen.

– Det är jättebra artister som har kommit med och jag är väldigt ny på det här, det är första gången jag är med i Melodifestivalen. Men jag ska försöka göra mitt bästa, säger hon med ett leende.

 

Hur långt tror du att du kommer ta dig? Hur långt siktar du?

– Jag hoppas såklart att jag kommer till final, det hoppas vi allihop. Men jag nöjer mig med var jag än hamnar, säger Suzi.

 

Om du vinner Melodifestivalen och får tävla för Sverige i Eurovision?

– Oj, helt sjukt. Jag hade blivit så chockad! Jag hade inte ens trott på det. Men det hade varit jättekul såklart, säger hon med ett leende.

 

Med det tackar vi för intervjun och önskar Suzi lycka till i Melodifestivalen 2020!

 

Fakta Suzi P


Suzi Estera Pancenkov, här mer känd som artisten Suzi P, föddes den 11:e december 2002 i Bjuv. Ifjol, 2019, släppte Suzi sina första låtar Shunon“, “Flax och Livin’ La Vida, och samma sommar medverkade hon även i SVT:s sommarlovsmorgon. Detta skapade vissa krigsrubriker i kvällstidningarna på grund av innehållet i låtarna. Men mer farligt än så var det inte.

Nu år 2020 debuterar Suzi P i Melodifestivalen med låten “Moves” hon har gjort tillsammans med Joy Deb, Aniela Eklund, Malou Ruotsalainen, Chanel Tukia och Kenny Silverdique.

 


 

Kommentera