OVÖ: ”Vi kommer få hela Sverige att dansa som aldrig förr”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Linköping fick vi oss en pratstund med OVÖ som tävlar med bidraget ”Inga problem”.

Duon OVÖ (förkortning för Om Vi Överlever) består av de två hiphop-veteranerna Nicky ”Ivory” Osenius Kouakou och Jaouli ”Finess” Akofely. De växte upp i Hässelby och Vällingby i Stockholm och har varit bästa vänner i 20 års tid. Innan de bestämde sig för att göra musik ihop hade bägge två egna karriärer vid sidan om.

 

Tajming och ödet

2017 startade Ivory och Finess samarbetet OVÖ som hittills lett dem till hitsinglar som Zara Larsson”, ”Hon är aldrig nöjd ochKvicksand. Att de nu skulle få chansen att delta i Melodifestivalen var inget som var förutbestämt utan som tajmade ihop sig rätt i tiden.

– Grejen är den att låten landade på vårt bord mer än att vi sökte oss till det. Jag tror det har med tajming och ödet att göra. Att det blev Mello var bara en plattform som blev, vi är glada och uppskattar att vara här, säger duon.

 

Kärlek övervinner allt

Även om duon har många hitsinglar i bagaget är det nu de kommer att debutera i Melodifestivalsammanhanget. Bidraget som de tävlar med heter ”Inga problem”, och det är en låt som de har gjort tillsammans med låtskrivarna Nicholas Frandsen och Lukas Nathanson. OVÖ beskriver den som en dansant kärlekslåt med afrobeatpop.

– Den handlar om kärlek, världens populäraste ämne att skriva om, säger de med ett leende.

– Det är något alla kan relatera till och den handlar om den starkaste kärleken som löser alla problem. Kärlek övervinner allt!, tillägger de.

 

Kommer bjuda på överraskning på scenen

OVÖ vill inte spekulera mycket kring sitt eget startfält utan har valt att fokusera på sitt framträdande och att göra det bästa med sin låt. Det som de kan utlova är att de kommer att komma med en helt ny grej.

– Det kommer att bli en grym överraskning. Vi kan säga så här att vi kommer få hela Sverige att dansa som aldrig förr. Och vi kommer sprida kärlek så det är bara positiva vibes, säger de.

– Vi älskar verkligen låten, vi har gjort det här länge, folk diggar oss, det här kommer ta oss till nästa nivå, tillägger de.

 

Om dessa överraskningar sedan tar ”Inga problem” hela vägen från Melodifestivalen till Eurovision ser de som något roligt och som en ära.

– För oss är det viktigaste att se till att leverera det bästa giget i Melodifestivalens historia och att det blir minnesvärt. Vi vill att vårt framträdande ska gå till historien på en nivå som ingen gjort förut. Har vi gjort det då vinner vi oavsett hur det går, säger de.

 

Med det sagt tackar vi för intervjun och önskar OVÖ lycka till i Melodifestivalen 2020!

 


 

Kommentera