Drängarna: ”Ta på er dansskorna om ni sitter framför TV:n”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den tredje deltävlingen i Luleå fick vi oss en pratstund med Drängarna, som tävlar med bidraget “Piga och dräng”.

I år firar gruppen Drängarna 25-årsjubileum, och vad passar bättre att inleda sitt firar-år med att ställa upp i Melodifestivalen? Det är i alla fall vad Drängarna nu har gjort och nu i den tredje deltävlingen kommer vi få se och höra Mange Olsson, Robert Åhlin, Olav Fossheim samt Anders Wigelius framföra bidraget ”Piga och dräng” inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena i Luleå och med tre miljoner nyfikna och potentiella röstande tv-tittare.

Att just Drängarna har valt att ställa upp beror framförallt på att de inte varit med i tävlingen förut och att de kände att det var deras tur nu. Att de kom med i startfältet tycker de känns stort.

– Det är fruktansvärt roligt, en karusell som vi aldrig varit med i tidigare så vi lär oss en hel del saker på vägen också, säger Drängarna.

 

En låt med mycket ös och glädje

Drängarnas tävlingsbidrag i Melodifestivalen 2020 heter ”Piga och dräng”, en låt som de beskriver som ett vackert kärleksmöte på bygden som har en bra glädje i låten. De utlovar redan nu att det kommer att bli mycket ös och en positiv festglädje på scenen.

– Det är piga möter dräng helt enkelt eller dräng möter piga. Så det är ganska klassiskt Drängarna. Vi är ruffa bondromantiker kan vi säga, säger bandmedlemmarna med ett leende.

– Ni får ta på er dansskorna om ni sitter framför TV:n eller säkerhetsbälte, vi vet inte vilket. Det kommer bli till en åktur!, tillägger de med lika mycket glädje.

 

Bidraget har gjorts av bandmedlemmen Anders Wigelius tillsammans med låtskrivarna Jimmy Jansson och Robert Norberg.

– Det är väldigt roligt för oss att ”Räkan” (Anders Wigelius, reds.anm.) som är ny i gänget att han fick komma med en låt. Det mesta är annars Robert Åhlin som sår goda frön. Men den här gången var det Räkan så det var himla kul. Det är vår styrka att vi har två bra låtskrivare i bandet, säger Drängarna.

 

Vill nå ut till en ny publik

Som tidigare nämnt firar Drängarna 25-årsjubileum i år (2020). Allt började år 1995 då de släppte sin första singel “Vill du bli min fru”, som också blev en stor succé. Sedan dess har bandet släppt inte mindre än åtta musikalbum, gjort över 60 gig per år och streamat över 80 miljoner gånger på Spotify. Så Drängarna är en riktig framgångssaga. Samtidigt säger de själva att det inte finns någon riktig strategi mer än att de håller på för att de har roligt, och det gäller just nu även för deras Melodifestivalmedverkan. Men trots det så finns det ändå ett mål med Mello.

– Framförallt hoppas vi att de människor som missat oss genom åren hittar ögonen för Drängarna. Det hade varit roligt, säger de.

Drängarna betonar också att de inte har tänkt på tävlingsmomentet i Melodifestivalen, utan att de ser de andra artisterna i startfältet som kollegor snarare än konkurrenter.

– Vi har inte känt någon konkurrens utan vi sitter och tjötar skit, dricker kaffe och garvar med våra kollegor. Så vi har inte tänkt tävlingsmomentet än, men det är bara kul att vara här med bra folk. Det är lite så att ligger inte i artisternas och låtskrivarnas händer utan det ligger i händerna på de som ska lyssna på det här. Så det är mer en publiksmakstävling snarare än en musiktävling så vad som helst kan hända. Vi hoppas att folk gillar och hittar sin favoriter och att vi är en av favoriterna, tillägger de.

 

Representerar hela Sverige i Eurovision

Än så länge är det en bit kvar innan Sverige har korat sin 60:e Eurovision-representant, men skulle det bli Drängarna som tar hem allt kan de åtminstone utlova en sak i Rotterdam.

– Vi hade representerat Sverige i sin helhet med bygden, storstan och det ena och det andra. Vi är en blandning av allt och vi skulle göra ett himla bra jobb, även om vi är en udda kvartett. Skulle det gå så långt skulle vi stå på ända in i det sista och göra vårt yttersta helt enkelt, säger de.

 

Med det sagt tackar vi så mycket för denna intervju och önskar Drängarna lycka till i Melodifestivalen!

 


 

Kommentera