Katja tycker till inför deltävling 2 (Mello 2020)

MELODIFESTIVALEN 2020 – INFÖR. Snart är det dags för sändningen av den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Innan dess har vår reporter Katja, som varit på plats i arenan under veckan och rapporterat tillsammans med Robban, sammanställt vad hon tycker om startfältet och summerat sina tankar inför själva avgörandet!

Låtarna presenteras enligt startordning (ej i favoritordning) och kom ihåg att det är Katjas personliga åsikter som nämns nedan. Du är varmt välkommen att lägga in dina åsikter och din topplista i kommentarsfältet!

 

Katjas kommentarer


Klara Hammarström – “Nobody”

Låtskrivare: Erik Smaaland, Palle Hammarlund & Klara Hammarström

Detta är min personliga favorit. Redan efter första repetitionen blev jag hänförd av hur duktig hon är. Inte hört något av hennes tidigare verk. Den är medryckande och lätt att sjunga med till och scenframträdandet är snyggt och alldeles lagom. Så hela paketet ger jag en klar 5:a. Nu återstår det att se om allt detta går igenom rutan på tv.

 

Jan Johansen – “Miraklernas tid”

Låtskrivare: Thomas G:son

Jag blev väldigt glad att höra att Jan skulle framföra låten istället för Thorsten men undra om det inte hade varit bättre ändå med Thorsten. Den är verkligen klippt och skuren för honom. Detta tycker jag inte om alls. Det är trist att lyssna på och finns varken nån känsla eller styrka i den. Jag hoppas jan kommer tillbaka något annat år med en låt som passar hans rispiga röst.

 

Dotter – “Bulletproof”

Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Johanna Jansson & Erik Dahlqvist

Efter första lyssningen tyckte jag inte det var något vidare men den växte med tiden. Låten är modern och radiovänlig, men kanske smälter in med all annan pop på radion. Kanske har de lagt lite för mycket fokus på framträdandet. De coola ljuseffekterna funkade inte alls på genrepet vilket var en besvikelse.

 

Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

Låtskrivare: Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson & Leo Mendez

Jag tycker Mendez kan vara med varje år för han tillför alltid sådan glädje och roliga, dansvänliga låtar. Den här är grym live och kommer spelas sommaren lång. Personligen tycker jag att ”Everyday” var bättre men i den höll ju inte sången och det problemet har vi inte här.

 

Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”

Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson & Linda Bengtzing

Har hört att andra inte alls tycker det här är en typisk Linda-låt men håller inte alls med. Full med energi och girlpower ger hon allt på scen. Det är inte hennes bästa låt i Melodifestivalen men tycker allt den är trallvänlig men vet inte om det räcker till.

 

Paul Rey – “Talking In My Sleep”

Låtskrivare: Paul Rey, Lukas Hällgren & Alexander Standal Pavelich

Denna nykomling imponerar stort. Härlig röst med en charm som jag hoppas kommer synas i rutan. Och det är nog det han tjänar på i så fall. Tycker den är ganska medioker och låter som mycket annat på radion.

 

Anna Bergendahl – “Kingdom Come”

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm & Anna Bergendahl

Förra året tyckte jag Anna skulle ha vunnit med ”Ashes to Ashes”. Årets låt tycker jag inte når ända fram men är väldigt bra. Hon är självsäker på scen och framträdandet är grymt vilket gav mig rysningar. Kan mycket väl se henne vinna i år. Blir väldigt förvånad om hon inte når finalen direkt.

 


 

Kommentera