Klara Hammarström: ”Jag vill ge publiken en sång som ger en energi och styrka”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den andra deltävlingen i Göteborg fick vi oss en pratstund med Klara Hammarström, som tävlar med bidraget ”Nobody”.

Millenniumbarnet Klara Hammarström är hästjejen som blev realitystjärna i och med tv-serien Familjen Hammarström, som handlar om henne, hennes föräldrar och tio syskons liv och karriärer. Klara är ett stort namn i hästvärlden där hon tävlat och vunnit flera medaljer genom åren och även flera i hennes familj tävlar också med framgång i ridsport. Sedan förra året har hon mer och mer börjat övergå från hästarna till musiken, och i år, 2020, tävlar hon i Melodifestivalen. Vi är nyfikna på vad som fick henne att ställa upp i årets tävling.

– Det som motiverade mig att ställa upp det är att Mello är Mello! Det är en så stor grej här i Sverige och det har alltid varit en stor grej för mig också. Mitt musikintresse föddes i Mello från början och jag har kollat på Mello sedan jag varit liten, och att vara med här har alltid varit en stor dröm. Så det känns bara helt sjukt att vara här och vara med, säger hon med ett stort leende.

 

Tävlar med en låt om självständighet

Bidraget som Klara tävlar med heter “Nobody” som hon har gjort tillsammans med duon Erik Smaaland och Palle Hammarlund. På pappret låter titeln som en sorglig låt, men Klara menar att låten snarare handlar om det motsatta.

– Jag vill ge publiken en sång som ger en energi och styrka och som har en ”let’s do it” känsla. Så ”Nobody” betyder att jag inte behöver någon dvs. att jag är stark nog och självständig. Jag är väldigt hård boxningstjej så den har mycket av det i låten, säger hon.

Hon beskriver låten som en poppig och väldigt glad låt och som bjuder på vissa överraskningar. Tittaren kan förvänta sig en låt som har energi, gladhet och glimten i ögat.

– Jag älskar min låt, den är väldigt glad och har mycket energi. Och så har jag mina tjejer som backar upp mig på scenen, tillägger hon med ett leende.

 

Hur känns det att vara öppningsakten i deltävlingen?

– Jag är väldigt glad över att få vara första akten på scenen för jag kommer kunna slappna av när jag har framfört min låt. Jag kan bara gå in och göra min grej utan att bli nervös bakom scenen och sedan slappna av, säger Klara.

 

Går för seger

Klara ställer upp i Melodifestivalen 2020 med ett tydligt mål.

– Jag siktar på seger! Man ska aldrig göra en tävling som man inte tror man kan vinna. Jag skulle aldrig gå in i en tävling och tro att ”jag gör det här för att ha roligt”. Om jag tävlar så tävlar jag vinna. Jag har en jättestark låt och jag tror på den jättemycket, säger hon.

Hon vill alltså representera Sverige i årets Eurovision om hon röstas dit. Men samtidigt vill hon ta tävlingen ett steg i taget och inte tänka så mycket på Eurovision just nu.

– Nu kommer det hårda jobbet och det är det vi tar först. Numret och det ska vara som vi tänkt oss. Så jag tar ett steg i taget men det hade varit otroligt kul att tävla i Eurovision, säger hon.

Oavsett hur det än går för Klara utlovar hon att en EP ska släppas efter Melodifestivalen och att karriären på sikt ska leda till en mer internationell lansering.

 

Jobbar med varandra och inte mot varandra

Klara anser att det bästa med Melodifestivalen är att alla har roligt och att man ser det som en stor gemenskap trots att det finns ett tävlingsmoment i det hela.

– Man har jobbat för det här länge och alla här har verkligen gjort sig förtjänta av att vara här och alla har väldigt roligt. Man jobbar tillsammans, man jobbar inte mot varandra på något sätt just nu här. Så det är det som är roligt och det är det man ser fram emot är hela den här resan. Jag ser mycket fram emot det här eftersom jag är ny och vill utvecklas, se och lära av alla som är med här. Så jag tror det är hela den här grejen, hela Mello-resan. säger hon.

 

Och vad ser du mest fram emot just nu?

– Att jag får ställa mig på scenen och framföra ”Nobody” inför hela svenska folket – och göra det bra, säger hon med ett leende

 

Med det sagt tackar vi så mycket för intervjun och önskar stort lycka till tävlingen!

 


 

Kommentera