Linda Bengtzing: ”Det handlar om att jag lägger mina sorger bakom mig”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den andra deltävlingen i Göteborg fick vi oss en pratstund med Linda Bengtzing, som tävlar med bidraget ”Alla mina sorger”.

I Melodifestivalsammanhanget är Linda Bengtzing ingen nykomling, för i år (2020) är det sjunde gången hon är med, och dessutom även denna gång som soloartist. Nu har det däremot gått några år sedan hon medverkade och vi undrade lite över om det finns några anledningar till att hon inte deltagit förrän nu.

– Jag skulle kunna vara med varje år om SVT ville, men jag tror de tycker att jag borde ta ett år ledigt då och då. Och det är okej så jag kan arbeta lite, säger Linda skämtsamt.

 

Ville göra det på ett ”Linda Bengtzing-sätt”

Det sjunde bidraget som Linda Bengtzing kommer att framföra i Melodifestivalen heter ”Alla mina sorger”. Den uppmärksamme skulle kunna tro att det är en negativ låt, men det är det inte. Däremot finns det ett inbakat budskap i låten.

– Det är ingen sorglig låt, utan det handlar om att jag lägger mina sorger bakom mig, säger Linda.

Linda har varit med och gjort sitt bidrag tillsammans med låtskrivarna Yvonne Dahlbom, Jesper Welander och Adam Jönsson. Hon berättar för oss att det tog lång tid för dem att komma på texten till låten och det krävdes många olika versioner innan de fick till den rätta låten.

– Vi, jag och mina låtskrivare, tillsammans med SVT ville göra detta på ett Linda Bengtzing-sätt. Och det var svårt, jag tror jag spelade in låten fem gånger med fem olika låttexter, säger Linda.

– Det är lite som att vara gravid och i slutet skrika ”jag vill inte göra det här längre!”, men sedan kom bebin och då blev det en jättefin bebis, tillägger hon med ett leende.

 

Lite nervös för showen

När denna intervju gjordes i torsdags (6:e februari) hade repetitionerna i arenan ännu inte startat så vi hade inte sett hur numret sett ut. Även Linda var lite nervös kring detta.

– Showen har vi inte hunnit repetera allt kring än, så jag är lite nervös kring det. Men jag kommer vara själv på scenen och hoppa omkring, vilket kommer bli svårt. Det är mycket att tänka på, säger hon.

 

Kommer inte byta språk

Till sist var vi också nyfikna kring om Lindas eventuella deltagande i Eurovision (om hon skulle vinna Melodifestivalen). Eftersom hon sjunger på svenska undrade vi kort och gott om hon har för avsikt att översätta ”Alla mina sorger” till engelska om hon får tävla i Rotterdam. Men något sådant är inte aktuellt.

– Nej, jag tycker alla borde sjunga på sina egna språk, säger hon.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och önskar Linda lycka till i årets tävling!

 

Fakta: Linda Bengtzing


Linda Bengtzing föddes 13:e mars 1974 i Gullspång. Hon har verkligen inte legat på latsidan sen hon var en en liten tös. Som 9-åring bildade hon en duo med en grannflicka och uppträdde på flera olika lokala festivaler. 1986 vann hon en talangtävling i Arboga vilket medförde att hon fick släppa några singlar. Hon flyttade till Stockholm i mitten av 90-talet och livnärde sig på att jobba som barnflicka och sjunga i ett coverband.

Första gången som Linda deltog i Melodifestivalen var år 2005 med låten “Alla flickor”. Efter detta har hon tävlat fem gånger till (2006, 2008, 2011, 2014 och 2016) och mest framgång hade låten “Jag ljuger så bra” (2006) som blev en radiohit och även blev årets låt på QX-galan. Förutom Melodifestivalen så har Linda hunnit med att vara programledare för bl.a Körslaget, deltagit i musikalen Rent, turnerat med Diggiloo och skrivit en bok. Av de bidrag som hon har tävlat med i Melodifestivalen är “Alla flickor” hennes favorit.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Linda Bengtzing med låten “Alla mina sorger” som är hon gjort tillsammans med Yvonne Dahlbom, Jesper Welander och Adam Jönsson.

 


 

Kommentera