Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Anis Don Demina: ”Om man är omotiverad kan man lyssna på låten så kommer man vara motiverad sen”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den tredje deltävlingen i Luleå fick vi oss en pratstund med Anis Don Demina, som tävlar med bidraget “Vem är som oss”.

Artisten, DJ:n, YouTubern och låtskrivaren Anis Don Demina. Ja det finns mycket på hans CV som dessutom innehåller två tidigare medverkan i Melodifestivalen. Första gången, 2018, spelade saxfon till låten “Shuffla” som sjöngs av Samir & Viktor och ett år senare, 2019, tävlade han som artist i tävlingen tillsammans med Zeana och låten “Mina Bränder”. Nu ställer han upp på egna ben där det är hans stil och låt som framförs. Anis menar på att det kommer synas att det är en skillnad mot förr.

– Det är väldigt mycket mer jag i och med att jag var featuring förra året. Så nu är det på mina villkor och min väg, säger Anis.

 

Vad motiverade dig att komma tillbaka?

– Jag tycker Mello är väldigt kul, allt från att stå på scen till mycket folket. Det är det bästa jag vet, säger han.

 

Ett bidrag om hopp

Årets bidrag som Anis Don Demina tävlar med heter “Vem är som oss?”, och den har han gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov och Robin Svensk. Själva låten beskrevs vid presskonferensen i november som “en urban hiphop-låt som handlar om att aldrig ge upp oavsett vad folk än säger om en”. Med det finns ett tydligt budskap som går som en röd tråd genom hela låten.

– Låten är full av liv och full av hopp. Så om man är omotiverad kan man lyssna på låten så kommer man vara motiverad sen!, säger Anis.

 

Får möta Mohombi igen

Anis Don Demina tävlar i den tredje deltävlingen i Luleå, som precis som övriga startfält innehåller både återkommande veteraner och debutanter. I Anis startfält tävlar bland andra Mohombi som Anis hade som konkurrent även i 2019 års Melodifestival (de tävlade i samma deltävling). Den gången gick Mohombi till final medan Anis fick se sig besegrad med en femteplats. Men hur ser han på startfältet i sin deltävling i år?

– Det är kul,  jag tänker inte så mycket på det utifrån ett tävlingsperspektiv utan mer bara fokusera på att framföra den här låten på mitt sätt och sprida något glatt och kul och få folk att le. Det är mycket viktigare tror jag. Sedan är det bra artister i alla deltävlingar och det ska bli kul att se vart vi hamnar, säger han.

 

Till sist, vad ser du mest fram emot att göra nu i Luleå?

– Att få stå på scenen. Jag tycker det är så kul med den här känslan att man repar, repar och repar och sen när det väl kommer till skott att ”då jävlar kör vi”. Det är nog det, det är väldigt mäktigt, säger han.

 

Med det tackar vi så mycket för intervjutillfället och önskar Anis lycka till i Melodifestivalen!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen