Robban tycker till inför deltävling 2 (Mello 2020)

MELODIFESTIVALEN 2020. Inför lördagens (8:e februari) deltävling i Göteborg har Robban, som är vår ena reporter på plats bland presskåren, fått lyssna igenom veckans bidrag. Här är hans reaktioner på hur det låter denna vecka.

 

Innan vi börjar…

Innan Robban ger sina kommentarer ska vi tillägga att själva uppspelningen genomfördes i en annan lokal än tävlingsarenan Scandinavium, och de versioner som spelades upp var bidragens respektive studioversioner. I fallet med låten ”Miraklernas tid” var det versionen med Thorsten Flinck på sång som spelades upp, varför det inte gick att säga något direkt hur det kommer att låta när Jan Johansen tar över låten till direktsändningen på lördag. Thorsten blev som vi tidigare berättat om diskvalificerad från tävlingen och hans låt övertogs av Jan Johansen.

Med det sagt har Robban alltså bara kunnat ta del av själva ljuden från låtarna, medan framträdandena tar form först vid torsdagens scenrepetitioner. Därför kan också hans åsikter komma att justeras då. Nu kommer kommentarerna!

 

Robbans kommentarer


Klara Hammarström – “Nobody”

Låtskrivare: Erik Smaaland, Palle Hammarlund & Klara Hammarström

Pigg start med en upptempo-poplåt som låter som något som går varmt på topplistorna på Spotify. Jag blev positivt överraskad över denna låten. Lite latinorytmer också. Om man ska ge sig på någon Mello-jämförelse så låter detta lite som en blandning av Renaida och Margarets tidigare bidrag. En debutant som säkerligen kan fånga en hel del unga röster. En av låtskrivarna är Erik Smaaland som är låtskrivare till Rein Alexanders One Last Time som kvalat in till den norska finalen.

 

Jan Johansen – “Miraklernas tid”

Låtskrivare: Thomas G:son

Här fick vi höra Thorsten Flincks version och det är verkligen en låt skriven just för honom. Mycket bättre än hans förra bidrag tycker jag. En ballad på svenska som låter som en blandning mellan ”Älskar du livet” med Björn Kjellman och ”Leva Livet” med Janne Malmsjö. Denna versionen med Thorsten hade inte kommit någon vart förmodar jag, men nu när Jan Johansen kommer ta över bidraget är det omöjligt att säga hur hans chanser med denna låten kommer att vara. Jag gillar låten, men tror inte den kommer att gå vidare på förhand, men vi får invänta och se Jan Johansen framföra låten på fredag. Morgondagens rep kommer nämligen att köras av en stand in (då Jan Johansen är uppbokad på andra uppdrag).

 

Dotter – “Bulletproof”

Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Johanna Jansson & Erik Dahlqvist

Denna låten gav mig inte mycket efter första lyssningen, men efter andra lyssningen fick jag en bättre känsla för låten och är förväntansfull att se henne framföra denna på scenen. Men det kanske är det som fäller Dotters chanser att gå vidare i tävlingen? Det var likadant förra gången hon deltog (att låten inte fångade uppmärksamhet med en gång). Max Andra Chansen skulle jag förespå.

 

Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

Låtskrivare: Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson & Leo Mendez

En medryckande latino-poplåt som blandar både engelska och spanska. Går lite i samma spår som Mendez ”Everyday” från 2018, om ni gillade den. Kommer garanterat att knipa en Andra Chansen-biljett som sämst. Den här blir man glad och upprymd av och på partyhumör. Kommer bli en stor sommarhit, helt klart.

 

Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”

Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson & Linda Bengtzing

Detta var en besvikelse. Jag hade förväntat mig en äkta schlagerlåt i stil med ”Alla flickor” och ”Jag ljuger så bra”, men detta låter mer som en poplåt på svenska. Helt okej får jag väl ändå säga. Linda kommer garanterat att förmedla glädje och intensitet på scen och kanske växer låten ju mer man hör den och när man fått se henne framföra den på scen. Hon kan mycket väl knipa en plats i Andra Chansen med denna låten.

 

Paul Rey – “Talking In My Sleep”

Låtskrivare: Paul Rey, Lukas Hällgren & Alexander Standal Pavelich

Ett nytt spännande namn för mig personligen. Jag kände inte till Paul Rey sedan tidigare, men det ska bli spännande att få bekanta sig mer med denna artist. En mysig soul-arenapoplåt som går i Ed Sheeran-spåret. Stor oddsfavorit att knipa en av final-platserna.

 

Anna Bergendahl – “Kingdom Come”

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm & Anna Bergendahl

Anna Bergendahl är tillbaka ett år senare efter succén med ”Ashes to Ashes”. Även denna gång tävlar hon i Göteborg. Sist ledde det till Andra Chansen och kanske blir så fallet även denna gången? Deltävlingens bästa låt om ni frågar mig. Minst lika stark låt som hennes tidigare försök om inte ännu bättre. En solklar finalist i mina öron. Blir spännande att se detta live imorgon.

 


Det här var alltså Robbans första intryck av veckans bidrag. Nu får vi se om dessa förändras till de repetitioner som sker torsdag och fredag inför lördagens direktsändning.

 


 

Kommentera