Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2020

MELODIFESTIVALEN 2020. Nu står det klart att det blir sångaren Jan Johansen som ersätter diskvalificerade Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2020. Ha kommer att framträda med låten ”Miraklernas tid” i den andra deltävlingen som avgörs denna lördag (8:e februari).

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020 i ett pressutskick den 3:e februari.

 

Vad har hänt?

Den 2:a februari kom Melodifestivalledningen på SVT med beskedet att man tvingats diskvalificera Thorsten Flinck från årets Melodifestivalen.

Även om Thorsten Flinck inte längre fick tävla anser ledningsgruppen för tävlingen att Melodifestivalen är en meloditävling, och därför fick tävlingsbidraget ”Miraklernas tid”, som har text och musik av Thomas G:son, kvarstå i tävlingen fast med en ersättningsartist. Nu den 3:e februari kom beskedet att alltså blir Melodifestivalveteranen Jan Johansen som tar över låten från och med deltävlingen i Göteborg denna lördag (8:e februari).

 

Vem är Jan Johansen?

Sångaren Jan Johansen föddes den 9:e januari 1966 i Stockholm. Han fick sitt stora musikaliska genombrott i och med sin medverkan i Melodifestivalen 1995 med bidraget Se på mig, som tog hem hela tävlingen. Jan fick sedan representera Sverige i Eurovision samma år där han hamnade på tredje plats! I samma veva släpptes han sitt debutalbum och sedan dess har musiken varit i ständigt fokus.

Sedan Jan vann Melodifestivalen 1995 har han tävlat ytterligare tre gånger: 2001 med Ingemansland (som blev fyra i finalen), 2002 med Sista andetaget (som blev sjua i finalen) och 2003 tillsammans med Pernilla Wahlgren medLet Your Sprits Fly (som blev tvåa i finalen). Efter detta har inte Jan återvänt till Melodifestivalen igen som tävlande artist utan han har fokuserat på andra uppträdanden. Han har även hunnit släppa boken ”Med nya ögon” som på ett mycket ärligt sätt beskriver baksidan med kändisskapet och ett för stort alkoholintag.

 

Då får vi se hur det går för Jan Johansen i deltävlingen. Vad tror du – kommentera gärna!

 


 

Kommentera