Thorsten Flinck diskvalificerad i Melodifestivalen 2020

MELODIFESTIVALEN 2020. Knappt har den första deltävlingen i Melodifestivalen 2020 avgjorts förrän SVT lämnar diskningsbeskedSVT lämnar diskningsbesked. Det handlar om artisten Thorsten Flinck, som skulle ha tävlat i den andra deltävlingen.

 

Artisten diskad, låten tävlar vidare

Även om nu Thorsten Flinck är diskvalificerad väljer SVT att låta bidraget ”Miraklernas tid”, som låtskrivaren Thomas G:son gjort, kvarstå i Melodifestivalen 2020. Men istället för Thorsten kommer SVT snabbt få ta in en ersättare som kommer att framföra bidraget i Göteborg den 8:e februari.

Vem ersättaren är har SVT inte gått ut med än, och därför får vi all anledning att återkomma till detta.

 

Fakta: Thorsten Flinck


Thorsten Flinck föddes den 17:e april 1961 i Solna. Han har en gedigen karriär inom musik, teater och film. Redan 1977 bildade han gruppen Rockvindar tillsammans med några vänner och släppte sitt första album 1980. Samtidigt började han sin teaterutbildning och 1978 gjorde han sin filmdebut. Genombrottet kom dock först 1991 i serien “Goltuppen” av Leif GW Persson.

Förutom filmskådespelandet har Thorsten synts på teaterscener, bland annat på Dramaten där han var anställd mellan åren 1990-2002. Han har medverkat i flera teateruppsättningar t.ex “Romeo och Julia” och “Misantropen”. 2012 medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med kompbandet Revolutionsorkestern där de framförde låten Jag reser mig igen. Den tilltalade publiken mer än jurygrupperna och efter att ha slagit ut Sean Banan i Andra chansen så slutade den på åttonde plats (av 10) i finalen.

I år, 2020, skulle han alltså ha deltagit i Melodifestivalen för en andra gång, men så blir det alltså inte nu.

 


 

Kommentera