Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Thorsten Flinck diskvalificerad i Melodifestivalen 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Knappt har den första deltävlingen i Melodifestivalen 2020 avgjorts förrän SVT lämnar diskningsbesked. Det handlar om artisten Thorsten Flinck, som skulle ha tävlat i den andra deltävlingen.

Anledningen till att SVT inte låter Thorsten längre delta i 2020 års tävling är att det kommit till kännedom att han är involverad i en rättsprocess. Thorsten står åtalad efter ett trafikbråk i Varberg i maj 2019, och på grund av det tar nu SVT bort honom ur tävlan.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen i ett pressutskick på söndagsförmiddagen (2:a februari).

 

Artisten diskad, låten tävlar vidare

Även om nu Thorsten Flinck är diskvalificerad väljer SVT att låta bidraget ”Miraklernas tid”, som låtskrivaren Thomas G:son gjort, kvarstå i Melodifestivalen 2020. Men istället för Thorsten kommer SVT snabbt få ta in en ersättare som kommer att framföra bidraget i Göteborg den 8:e februari.

Vem ersättaren är har SVT inte gått ut med än, och därför får vi all anledning att återkomma till detta.

 

Fakta: Thorsten Flinck


Thorsten Flinck föddes den 17:e april 1961 i Solna. Han har en gedigen karriär inom musik, teater och film. Redan 1977 bildade han gruppen Rockvindar tillsammans med några vänner och släppte sitt första album 1980. Samtidigt började han sin teaterutbildning och 1978 gjorde han sin filmdebut. Genombrottet kom dock först 1991 i serien “Goltuppen” av Leif GW Persson.

Förutom filmskådespelandet har Thorsten synts på teaterscener, bland annat på Dramaten där han var anställd mellan åren 1990-2002. Han har medverkat i flera teateruppsättningar t.ex “Romeo och Julia” och “Misantropen”. 2012 medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med kompbandet Revolutionsorkestern där de framförde låten Jag reser mig igen. Den tilltalade publiken mer än jurygrupperna och efter att ha slagit ut Sean Banan i Andra chansen så slutade den på åttonde plats (av 10) i finalen.

I år, 2020, skulle han alltså ha deltagit i Melodifestivalen för en andra gång, men så blir det alltså inte nu.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen