Robin Bengtsson: ”Det blir inga löpband i år och inga andra träningsredskap heller”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den första deltävlingen i Linköping fick vi oss en pratstund med Robin Bengtsson, som tävlar med bidraget ”Take a Chance”.

 

Sångaren Robin Bengtsson är tillbaka i Melodifestivalen efter att han deltagit i både Melodifestivalen 2016 med Constellation Prize(som tog honom till femteplatsen i finalen) och därefter 2017 med låten I Can’t Go On, som han vann med och därmed fick representera Sverige i Eurovision. Därför är vi mycket nyfikna på vad som motiverade honom att komma tillbaka igen en tredje gång och så pass snart efter en seger.

– Det är nog framförallt för att jag tycker det är fantastiskt skoj att vara med i den här tävlingen. Jag har varit med två år och bägge gångerna var härliga upplevelser. Framförallt sista året när jag vann, säger Robin.

Han tillägger att han kände att det är svårt att hålla sig borta och när nu rätt låt (“Take A Chance” som är gjord av trion Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt och Marcus Winther-John) dök upp tog han chansen att komma med igen.

– Jag går in med inte så mycket krav på mig själv, utan mer att njuta och vara med här en gång till, tillägger han.

 

Så du väljer alltså inte att spänna bågen lika högt som med ”I Can’t Go On” 2017?

– Jag spänner alltid bågen så hårt jag kan, sen får vi se hur långt det räcker. Men jag älskar att tävla och jag gillar hela den delen av programmet också. Så det är klart att man sätter upp mål, säger han.

 

Ny stil på låt

Det är lätt att konstatera att Robin Bengtssons två tidigare bidrag har haft helt olika stilar. Även denna låt skiljer sig en hel del från hans tidigare låtar även om lyssnaren kommer att känna igen sig i Robins sätt att göra musik.

– Det är lite mer organiskt band-uppbyggt men fortfarande en upptempolåt som ”I Can’t Go On” med en ganska ren anpassad refräng så på det sättet lika men det här är lite mer singer-songwriter i verserna men ändå med ett skönt driv, säger Robin.

 

Inga löpband på scenen

När Robin Bengtsson tog hem segern i Melodifestivalen 2017 och blev femma i Eurovision hade han rullband på scenen. Men några sådana kommer inte vara med på scenen denna gång.

– Vi är nog överens om att inte ha med några löpband i år i alla fall och inga andra träningsredskap heller, säger Robin med ett leende.

– Så det blir nog bara jag på scenen och sen något snyggt som gör ”big impact” på folk utan att det blir för mycket grejer som händer, tillägger han.

 

Målet: åtminstone till final

Robin har svårt att spekulera om hur startfältet i hans deltävling kommer att vara mer än att det på pappret ser tufft ut. Däremot har han ett personligt mål med sitt deltagande.

– Första delmålet är att gå till final och sen så tar vi det därifrån, säger han.

 

Om vi sedan spekulerar och ser framåt, dvs. att Robin skulle för en andra gång bärga hem guldet i Melodifestivalen så ser han det som självklart att åter representera Sverige i Eurovision.

– Ja det skulle jag absolut göra, det får tittarna bestämma. Men det skulle jag jättegärna göra, säger han.

 

Med det tackar vi för intervjun och önskar Robin lycka till i Melodifestivalen 2020!

 

Fakta: Robin Bengtsson


Robin Bengtsson föddes den 27:e april 1990 i Revesjö i Svenljunga. Publikt slog han igenom i Idol 2008 där han tog sig från audition till veckofinaler, men åkte ut precis innan finalen. Med bronsmedaljen säkrad började han sakta men säkert släppa musik om än i en mindre omfattning. 2013 provade han att byta artistnamn men bytte snabbt tillbaka igen till det har har idag.

2016 och 2017 ställde han upp i Melodifestivalen, där han tog sig till final bägge gångerna. Första gången blev det en femteplats och andra gången seger, vilket gjorde att Robin fick representera Sverige i Eurovision, där det också blev en femteplats i protokollet.

Efter två års uppehåll från Mello-livet är nu Robin tillbaka igen i bubblan, och denna gång med låten “Take A Chance” som är gjord av trion Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt och Marcus Winther-John.

 


 

Kommentera