Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Amanda Aasa blir joker i Melodifestivalen 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Fredrik Åström

MELODIFESTIVALEN 2020. I direktsändningen av finalen i SR:s musiktävling P4 Nästa 2019 blev det Amanda Aasa (på bilden ovan) som fick erbjudandet att tävla i Melodifestivalen 2020. Utan att tveka en sekund valde hon att tacka ja till erbjudandet. Därmed är den första akten till Mello 2020 klar.

 

Till en början säger vi grattis till Amanda som nu alltså är den första av 28 akter som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Inför riksfinalen sa hon så här om möjligheten att bli joker i Melodifestivalen:

– Jag tror att det skulle kunna vara en rolig resa att vara en del av. Med rätt organisation och team skulle Mello vara en mycket intressant möjlighet att debutera.

Nu har det alltså blivit verklighet och det gratulerar vi till!

 

Amanda Aasas väg från P4 Nästa till Melodifestivalen 2020

Före sin medverkan i årets P4 Nästa-final har Amanda synts till i bl.a. TV4:as Idol 2014, då hennes audition blev den mest sedda det året. Trots att det inte tog sig längre än till slutaudition gav Anders Bagge henne ett skivkontrakt och hon kunde ge ut sin debutsingel. Efter det sökte hon sig vidare inom musiken och har bl.a. uppträtt på olika festivaler och som förband till artister som Miss Li, Dotter och Den svenska björnstammen.

År 2018 deltog Amanda i P4 Nästa och vann Hallands uttagning med låten Drown Me , men då gick hon inte hela vägen till riksfinalen. I år (2019) tävlade Amanda i Västernorrlands uttagning med låten “Gå hem”, och nu bar det sig verkligen hela vägen till riksfinalen där hon hamnade på andra plats. Och i finalen erbjöds hon som tidigare meddelat jokerplatsen i Melodifestivalen 2020.

 

Blir med ett nytt bidrag i Melodifestivalen

Notera att Amanda kommer att tävla med ett annat bidrag än “Gå hem” som hon hade med i riksfinalen. Detta för att P4 Nästa-bidraget redan framförts offentligt före tävlan i Melodifestivalen, vilket bryter mot dess regler. Vilket det nya bidraget är kommer med högst sannolikhet bli officiellt när alla akter till tävlingen har meddelats. Det kan såklart komma tidigare också, men de senaste åren har nya titeln inte blivit offentlig förrän då.

 

Fakta: Tidigare Mello-jokrar från P4 Nästa/Svensktoppen nästa

Amanda Aasa blir den åttonde artisten som erbjuds en plats genom Sveriges Radios P4 Nästa. Så här har de tidigare artisterna som fått samma chans placerat sig i Melodifestivalen (notera att det är Melodifestivalbidrag och inte P4-bidrag):

 

  • 2019: The Lovers of Valdaro – “Somebody Wants” (7:a i deltävling)*
  • 2018: Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger” (6:a i deltävling)
  • 2017: Les Gordons – “Bound to Fall” (6:a i deltävling)*
  • 2016: Smilo – “Weight of the world” (5:a i deltävling)*
  • 2015: Kalle Johansson – “För din skull” (6:a i deltävling)
  • 2014: Eko – “Red” (8:a i deltävling)
  • 2013: Terese Fredenwall – “Breaking the Silence” (5:a i deltävling)

 

* The Lovers of Valdaro, Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli tillfrågade att bli joker i Melodifestivalen. Dessa tre år gick segern istället till Michael Fannon, Noomi och Spring City.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen