Victor Crone: ”Jag hoppas kunna gå upp med ett skönt självförtroende och leverera”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den fjärde deltävlingen i Malmö fick vi oss en pratstund med Victor Crone, som tävlar med bidraget “Troubled Waters”.

Victor Fritz-Crone, här under artistnamnet Victor Crone, började med musiken när han var 15 år, då han började spela gitarr och skriva egna låtar. Många känner säkert igen Victor Crone eftersom att han deltog i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Behrang Miri med bidraget “Det Rår Vi Inte För“. De gick vidare till Andra chansen där de förlorade duell mot Samir & Viktor. Men trots det ser Victor den erfarenheten som mycket god eftersom det blev en första inblick i Mello och även att vara på scenen överhuvudtaget.

– Det var en rätt bra början att börja med Beharang Miri och fick en lite mer sidekickroll då. Så det var väldigt skönt. Man känner att man har lite mer rutin nu, man vet var kamerorna är och hur det går till och kan kodorden, säger Victor.

 

Tävlade för Estland 2019

Därefter hittade Victor ett samarbete med den estniske låtskrivaren Stig Rästa och de började göra låtar ihop. 2019 skickade de in bidraget Storm till tävlingen Eesti Laul, som är Estlands motsvarighet till Melodifestivalen, där Victor tävlade som artist. Låten blev en av tolv som röstades vidare till den avgörande finalen och blev sedan med en hårsmån en av topp tre i slutomröstningen. När tittarna sedan fick bestämma själva var det ”Storm” som var favoriten och det bar sig sedan hela vägen till seger. Detta gjorde att Victor fick representera Estland i Eurovision och han blev den tredje svenska artisten efter Anna Sahlene (2002) och Sandra Oxenryd (2006) att tävla för Estland i Eurovision.

– Det var fantastiskt, att vara med i Eurovision var väldigt roligt och större än man väntat sig. Allt det som det gett mig runt om i världen är kul, säger Victor.

 

På plats i Tel Aviv i maj 2019 satt numret nästan perfekt för Victor. Däremot var det var en hel del tekniska effekter som dessvärre hade svårt att fungera som det skulle.

– Ja man svettades en del. Det gick okej, tyvärr var den här ”green screen”-grejen inte 100 procent det vi ville men det vart av i alla fall så det var skönt. Även om det var mycket kul så var det mycket stress och så, säger han.

 

Fanns det någon reservplan om allt havererade?

– Vi tänkte inte så långt, men de (produktionen, reds.anm.) var väldigt lugna. Annars, jag var ju fortfarande på scenen så jag hade kört vanliga i så fall, tillägger Victor.

 

Är tillbaka i Sverige igen

Efter framgången i Estland och efter mer självförtroende i att stå på scenen är nu Victor Crone tillbaka i Sverige och Melodifestivalen igen. Denna gång är han soloartist och tävlar med bidraget “Troubled Waters” som han har gjort tillsammans med Dino Medanhodzic och Benjamin Jennebo. Vi är nyfikna på vad som drev honom att komma tillbaka till tävlingen igen.

– Efter Eurovision (2019, reds.anm.) så tog jag en break, jag tror alla kände det. Det är väldigt hektiskt och man är väldigt nervig. Jag stod med Nanne på scenen tidigare och frågade ”Varför gör vi det här varje år?”. Man glömmer bort nervositeten och sedan är det fantastiskt roligt. Man saknade det här efter två tre månader. Det är en kul grej att göra, säger han.

– Jag är spänd och taggad på samma gång, tillägger han.

 

Vad handlar ditt bidrag om?

– Jag tycker lyssnaren alltid får avgöra, men personligen har jag två synvinklar. Det ena är att man är iväg mycket, att man har varit iväg mycket från sina nära och kära och man är på väg hem bildligt talat. Det andra är personligt att man har varit iväg för att hitta sig själv men att man säger till någon att man snart är hemma.

 

Känner du någon press från att det ska gå bra?

– Främst är att bara ta sig vidare, man vet inte hur det kommer att se ut. Låten är svår och jag ska röra mig mer. Jag hoppas kunna gå upp med ett skönt självförtroende och leverera. Sen får vi se vart det tar mig, säger Victor.

 

Med det tackar vi för intervjutillfället och önskar honom lycka till i Melodifestivalen!

 


 

Kommentera