William Stridh: ”Varje låt jag gör ska handla om något jag verkligen kan relatera till”

MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den fjärde deltävlingen i Malmö fick vi oss en pratstund med William Stridh, som tävlar med bidraget “Molnljus”.

Artisten William Stridh föddes i Söderhamn, men bor numera i Stockholm där han bedriver sin artistkarriär. Anledningen till att han befinner sig i musikbranschen beror framförallt på den framgång han fick när han sökte till TV4-programmet Idol 2018 och tog sig hela vägen från en framgångsrik audition via slutaudition och kvalvecka till femte plats i veckofinalerna.

Nu några år efter Idoläventyret kommer han tillbaka upp i rampljuset igen, för nu debuterar han i Melodifestivalen med en låt på svenska. Att vara med i Melodifestivalen är något han ser som något stort och roligt.

– Det här blir mitt första stora steg på egen hand inom musiken och få visa upp min musik. Så det är jättestort och Melodifestivalen det är ju enormt! Jag tror inte man fattar hur stort det är. Så det är bara glädje och det ska bli jättekul, säger han med glädje.

 

Tävlar med en låt på svenska

I Melodifestivalen 2020 tävlar William med bidraget “Molnljus” som han gjort tillsammans med låtskrivarna Markus Lidén, Christian Holmström och David Kreuger. Själva låten beskrivs som en organisk midtempolåt som handlar om att bli lämnad, ett ämne som William själv kan relatera till. För honom är det viktigaste att sjunga om något man upplevt själv annars spelar det ingen roll.

-Varje låt jag gör ska handla om något jag verkligen kan relatera till och har varit med om, säger William.

 

Så din låt ”Molnljus” är personlig för dig?

– Det är den absolut. Låten handlar om kärlek och upp-och-nedgångar och det har jag absolut varit med om, tillägger han.

 

Har alltid sett på Melodifestivalen

William har som många av oss andra följt Melodifestivalen genom hela livet. Och även om det inte alltid varit helt slaviskt så har han haft koll på de låtar som det snackats om genom åren. Han har även tre personliga favoritartister och låtar som tävlat.

– Måns Zelmerlöw för hans nummergrej, det tycker jag var ascoolt, och Benjamin Ingrosso senast han var med. Sedan också The Poodles 2006 med ”Night of Passion”. Den gillade jag och då fastnade jag för dem. Jag var också och såg på deras konsert tre gånger efter Mello, säger han med ett leende.

 

Vill släppa en EP till hösten

Just nu ser William sin medverkan i Melodifestivalen som startskottet på något stort i karriären som med all sannolikhet leder till ett EP-släpp senare i höst. Han har även en förhoppning om att kunna släppa en eller två låtar redan till sommaren.

– Det beror lite på vad som händer med ”Molnljus” hur den går och så efteråt. Men det är klart att det här ska vara startskottet, sen ska det bara fortsätta är tanken och drömmen, säger han.

 

Sedan finns såklart också möjligheten att det går hela vägen för William i Melodifestivalen, så att han får representera Sverige i Eurovision 2020 i Rotterdam. Eftersom han tävlar med en låt på svenska är vår självklara fråga om han kommer att behålla låten på svenska om det går hela vägen. Även om det inte är helt bestämt än lutar det just nu åt en översättning.

– Om jag ska vara ärlig så har jag inte tänkt i de vägarna än. Det är klart att man vill komma så långt som möjligt, och få vinna det skulle vara ascoolt. Men det är klart skulle jag vinna då blir det en engelsk version. För det känns som rätt låt att kunna översätta, säger han.

 

Med det sagt tackar vi för denna intervju och önskar stort lycka till i Melodifestivalen 2020!

 


 

Kommentera