Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Andra chansen 2020: Fakta om duell 3

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs Andra chansen i årets Melodifestival, men först ska vi kolla in startfältet. I denna artikel presenterar vi artisterna i den tredje duellen. Vi kommer även att välja vem av dessa två akter vi personligen vill se i finalen.

Du får också gärna rösta på din favorit i duellen. Klicka här för att komma till vår Facebookomröstning (som är öppen till och med lördag 29/2).

 

Vilka tävlar?


Felix Sandman
Boys With Emotions

Felix Sandman slog officiellt igenom med gruppen FO&O (som från början hette The Fooo och The Fooo Conspiracy), en grupp som sattes ihop år 2013 då Felix bara var 15 år gammal. De fick snabbt en stor succé bland annat efter att de fick vara förband åt stjärnan Justin Bieber. Samarbetet inom FO&O höll fram till 2017 efter att de tävlat i Melodifestivalen samma år med låten Gotta Thing About You som tog dem till final.

Sedan dess har Felix satsat helhjärtat på sin solokarriär, där han bland annat tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten Every Single Day som tog honom till final via Andra chansen och en hedrande andraplats. Efter flera musikaliska och skådespeliska insatser kom Felix tillbaka till Melodifestivalen 2020 med låten “Boys With Emotions” som han har varit med och gjort tillsammans med Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley och Nicki Adamsson.

I den första deltävlingen i Linköping var Felix överlägsen förhandsfavorit att gå direkt till final, men det tog sig istället bara hit till Andra chansen. Nu har han sin chans på revansch!


Frida Öhrn
We Are One

Ända sedan barnsben har Frida Örhn sysslat med musiken, både som soloartist men även i andra grupper och samarbeten. Bland annat var hon en del av gruppen Oh Laura var superhit Release Me slog igenom över hela världen. Dessutom har hon varit en av medlemmarna i gruppen Cookies N’Beans som också deltagit två gånger i Melodifestivalen: 2009 (med What If, som inte gick vidare från sin deltävling) och 2013 (med Burning Flags, som åkte ut i Andra chansen). Förutom i det samarbetet har Frida Öhrn också deltagit i Melodifestivalen 2004 med gruppen LaRoxx med vars (Are U) Ready Or Not inte tog sig vidare från sin deltävling.

Sedan 2014 satsar Frida Öhrn solo och samma år släpptes både debutsingel som följdes upp med en EP. Därefter har hon också synts på teaterscener i Stockholm. I år ställde hon också upp som soloartist i Melodifestivalen med låten “We Are One” som hon gjort med låtskrivarna Hampus Eurenius och Nicklas Eklund. Bidraget tog sig vidare från den fjärde deltävlingen i Malmö.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att Fridas låt är ett riktigt glädjepiller som är perfekt för Melodifestivalen! Vi har, ännu en gång, två diametralt olika bidrag här – där glädje och upptempo möter dovt, coolt och eftertänksamt. I det sammanhanget är Frida mitt val – även om hon kanske inte känns som en riktig vinnarkandidat i en eventuell final.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final med tanke på hans stora fanskara. Såsom jag har förstått så är Felix enormt populär, och även om hans låt inte är så omtyckt så lär han ändå få röster enbart genom sina fans. Jag tvekar inte att se honom som favorit till finalplatsen i denna duell.

 Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att jag är tvungen att välja. Egentligen vill jag inte se någon av dem i final. Båda är i min mening dåliga fast på sitt sätt. Fridas låt är tråkig och väldigt lättglömd. Jag brukar alltid säga att det värsta är när en låt inte väcker några känslor alls, och det är fallet med “We Are One” för mig. Felix är tvärtom, han väcker känslor hos mig. Inga positiva dock. Jag vill inte gå in på politik här eller i en samhällsdebatt, men låt oss bara säga att jag tycker budskapet är felaktigt.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final ganska enkelt. Detta är nog på förhand den mest lättippade duellen. Så vida inte folk vaknat och ser igenom honom.Jag VILL se

Frida Öhrn i final. Egentligen har jag ingen anledning till varför jag just vill se Frida i final mer än att hon har en bra låt. Felix har också en bra låt, men bidragen i denna duell tilltalar mig inte mer än ett godkänt betyg. Sedan tycker jag även att Frida tillför något nytt till tävlingen medan Felix bara kommer med ett popnummer som vi sett framföras förut av andra popgrabbar i liknande stilar, som t.ex. Eric Saade, Danny Saucedo och inte minst 2018 års Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, och det trots mina tidigare invändningar. Anledningen är mycket enkel och det är att Felix har en komplett låt med ett coolt framträdande och dessutom har han varit med förr och då har det gått hela vägen till final då också. Plus att han är mycket populär bland barnskarorna. Så jag tror att duellen lutar åt Felix’ fördel här och jag skulle inte bli förvånad om han vinner duellen med 8-0. Detta även fast jag personligen föredrar Frida Öhrn till final.Jag VILL se

Frida Öhrn i final då låten var en överraskning, bättre än väntat men tyvärr är låten bättre än henne.

 

Jag TROR att

Frida Öhrn går vidare faktiskt. Det här kan bli kvällens skräll. Även fast Felix är så pass poppis hos den unga publiken så är det ingen bra låt.Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att jag personligen känner en betydligt större värme av den låten jämfört med Boys With Emotions – som känns så där otroligt känslokall vilket inte korrelerar med låtens titel och budskap.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han redan har erfarenheten att dra nytta av en andra chans-placering för att stärka upp låten, och således få ut mer av väldigt lite. Frida Öhrn däremot har inget vidare track record i tävlingen oavsett vilken konstellation hon vart med i. Bäst gick det med låten “Burning Flags”, och då rök man i just andra chansen.Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att Boys With Emotions är en av de topp 10 sämsta bidragen som någonsin tävlat i Melodifestivalen. I grunden är det en sämre kopia av Dance You Off och till och med den låten fick noll poäng av mig.

 

Jag TROR att

Frida Öhrn går vidare till final. Kommentar överflödig.

 Jag VILL se

Felix Sandman i final, därför att låten är modern och etsar sig fast i huvudet på mig och den har ett skönt vibe. Jag tycker båda låtarna är bra vill jag tillägga, men jag hoppas på Felix till final.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han har ett massivt stöd från de unga, är ett bekant namn, låten är modern och har ett snyggt & effektfullt scennummer. Ska det bli tredje gången gillt till final via Andra Chansen för Felix? Jag tror så blir fallet.

 


 


Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att låten tillför värme och man kunde se hur Frida njöt av varenda sekund på scen. Själva låten i sig är inte en favorit jag kommer lyssna på i längden, men Fridas sätt att äga scenen i denna duell gör att jag sätter henne före Felix. När jag tittade på deltävlingen med Felix tyckte jag att låten låg flera tonsteg för lågt, att det inte funkade med hans röst. Sen tycker jag inte refrängen riktigt tar sig, men när jag lyssnar på studioversionen är den riktigt cool och jag tycker mig förstå budskapet. Men återigen – vad har numret med budskapet att göra?

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han är en poppis kille och att låten tillför en modern touch.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen