Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Faith Kakembo: ”Låten är både vacker och sorglig”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020 – INTERVJU. Inför den tredje deltävlingen i Luleå fick vi oss en pratstund med Faith Kakembo, som tävlar med bidraget “Crying Rivers”.

 

Till vardags arbetar Faith Kakembo som narkossköterska på Ryhov i Jönköping. Men just nu är allt fokus riktad mot musikens värld eftersom att hon är en av artisterna som tävlar i årets Melodifestival. Själva resan började våren 2019 när Faith sjöng in demon till bidraget “Through Fire And Rain” som tävlade i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa. Låten vann P4 Jönköpings uttagning och blev sedan en av riksfinalisterna.

– Det var roligt, en rolig grej. Alltså hur tävlar man i musik har jag frågat mig. Men det var väldigt roligt att vara med, säger Faith om sin medverkan i P4 Nästa.

 

Fick inte jokerplatsen

I själva riksfinalen fanns som vanligt ett bonuserbjudande från SVT om en plats i Melodifestivalen 2020. Den här gången var det sångerskan Amanda Aasa som fick den platsen, men SVT var väldigt nöjda med Faiths framträdande också vilket gjorde att saker och ting började röra på sig för henne med.

– Efter P4 Nästa fick jag ett SMS från Karin Gunnarsson (Melodifestivalens tävlingsproducent, reds.anm.) som skrev att ”jag kommer förmedla kontakter”. Sedan har det hänt lite däremellan och nu är jag här, säger Faith med ett leende.

Det är noterbart att detta är det första året då två artister från P4 Nästa som tävlar i Melodifestivalen, även om det var Amanda Aasa som fick jokerplatsen.

 

Har sjungit i kyrkokörer

Faith Kakembo är uppvuxen i Månsarp och bor idag i Jönköping. Hon startade sin musikaliska bana med att sjunga i olika kyrkokörer, och även i andra sammanhang. Hon har varit aktiv inom både Alliansförsamlingen i Månsarp samt Missionskyrkan i det närliggande samhället Taberg. Från det och andra musikaliska ögonblick har hon nu tagit sig hela vägen till Melodifestivalen, och bidraget som hon framför (“Crying Rivers”) är gjord av ingen mindre än hitmakaren Jörgen Elofsson och Liz Rodrigues. Vid SVT:s artistpresskonferens i november beskrevs bidraget som “en dramatisk ballad om att spara sina tårar till den som förtjänar dem”.

– Låten är både vacker och sorglig. Den är stark och det är en väldigt bra låt, tillägger Faith för oss.

 

Tänker bort konkurrens och tävling

Inför sin medverkan vill Faith inte fokusera så mycket på startfältet och hur det kommer att gå i tävlingen eftersom hon själv inte kan påverka det så mycket.

– Jag kan bara gå in och göra så bra jag kan och göra min grej. Sedan är det inte upp till mig mer egentligen. Om man är sig själv så kan man inte göra mer. Gillar folk det så gillar folk det, och gör de inte det så gör de inte det, säger hon.

 

Med det sagt tackar vi så mycket för intervjutillfället och önskar Faith lycka till i Melodifestivalen!

 

PS: Inför Faiths medverkan i P4 Nästa-finalen i augusti ifjol gjorde vi en intervju med henne. Den går att läsa här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen