Intervju med Faith Kakembo inför P4 Nästa-finalen 2019

P4 NÄSTA 2019 – INTERVJU.  Lördagen den 24:e augusti avgörs finalen i P4 Nästa 2019. En av finalisterna är Faith Kakembo som representerar P4 Jönköping med bidraget ”Through Fire And Rain”. Inför finalen fick vi på ESC-Panelen lite återkoppling från henne om vem hon är som artist och om varför hon har valt att delta i årets P4 Nästa.

 

Sjöng in låt till P4 Nästa

Faith Kakembo började sin musikaliska bana med att sjunga i olika körer i kyrkor, och även i andra sammanhang och från det och andra musikaliska ögonblick har hon nu tagit sig hela vägen till Riksfinalen i P4 Nästa 2019! Hur kom det sig att det blev så?

Det började med att hon kom i kontakt med låtskrivaren Johannes Häger som undrade om hon ville sjunga in en av hans låtar som skulle skickas in till P4 Nästa 2019. Hon tackade ja och sjöng in hans låt ”Through Fire And Rain”.

Låten skickades sedan in till tävlingen och blev uttagen i den lokala uttagningen i Jönköping. I maj 2019 hölls finalen, där Faith tävlade mot fyra andra artister. Och det var hon som vann uttagningen och som sedan fick vänta över sommaren på beskedet om låten skulle ta sig till Riksfinalen. Och det gjorde den, och nu är hon i final. Såklart undrar hur det känns för henne.

– Helt underbart! Det är verkligen superkul, säger hon.

 

Hur skulle du beskriva tävlingsbidraget ”Through Fire and Rain”?

– Låten handlar om att det finns saker och krafter som försöker att dra ner en men att med hjälp av någon form av inneboende kraft så kan man ta sig igenom både ”fire and rain” och komma ut på andra sidan. Brukar likna låten vid en sådan där gammal leksak med en tyngd i botten som man slår på men som alltid reser sig upp igen! Alla får vi smällar i livet men med hjälp av kärlek så kan vi resa oss upp igen, säger Faith.

Det är en låt som hela tiden har vuxit för mig och jag tycker att det är en bra och uppmuntrande text som många kan känna igen sig i!, tillägger hon.

 

Fyra kvinnliga inspiratörer

Faith beskriver sin musikstil som soul, gospel och jazz. Framförallt var det gospeln hon fastnade för eftersom det är där som hon får möjligheten att utvecklas och växa på många olika plan. Inspirationen kommer också från fyra kvinnliga förebilder som hon har: Whitney, Lauren Hill, Rachelle Ferrell och India Arie. Hon utvecklar sina val så här:

Lauren Hill för sin otroliga känsla och rytm, Rachelle Ferrell som jag tycker är en otrolig jazzsångerska! Och inte minst India Arie som har en förmåga att skriva fantastiska texter och leverera dessa med sådan känsla att man bara ryser!, säger Faith och tillägger följande om Whitney:

– Hon är helt fantastisk. Love her!

 

Skulle vara häftigt att tävla i Melodifestivalen

Förutom själva finalen i P4 Nästa, där en av startfältets tävlande kommer att få sin låt spelad i radion och testad på Svensktoppen senare i höst, så har ju också SVT ett bonuserbjudande till en av finalisterna, nämligen en artistplats i Melodifestivalen 2020. Vi är nyfikna på hur Faith ser på möjligheten att bli utvald till joker.

– WOW säger jag bara!!! WOW!!!, säger hon.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Faith Kakembo ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Linköping lördagen den 24:e augusti.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”Trough Fire And Rain”

 • P4-distrikt
 • Jönköping

 • Beskriv dig själv med tre ord
 • Lugn, positiv och social.

 • Vad är du mest stolt över?
 • – Det jag är mest stolt över var när jag fick äran att sjunga för min man på vårt bröllop, svårt att slå den sångupplevelsen!, säger Faith.

 • Följ gärna Faith Kakembo i sociala medier:
 • Facebook: Faith Kakembo
 • Spotify

 


 

Kommentera