Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 20

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


ukrainecalling-header-20

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 20 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är en sådan dag…

 

NF 2012: Olya Polyakova – ”Lepestok”

Olya Polyakova handlar dagens lucka om. Hon ställde upp i Ukrainas uttagning till Eurovision Song Contest 2012.

En medryckande öststat-discopoplåt med skön melodislinga som man blir glad av. I ärlighetens namn kanske låten inte hade gjort så mycket väsen ifrån sig om den hade valts ut som det vinnande bidraget och tillika Ukrainas ESC-bidrag, men låten är ändå trevlig och underhållande.

En delad 8:e plats blev det för Olya Polyakova med hennes ”Lepestok”.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen