Julkalendern: Ukraine Calling – Lucka 20

ukrainecalling-header-20

Ukraina står värd för ESC 2017 efter Jamalas seger i våras. Nu inför att år 2016 ska tacka för sig tänkte vi inleda säsong 2017 med att presentera alla tidigare tävlande som Ukraina har haft på ESC-scener sedan debuten 2003. Detta gör vi i vår julkalender som i år går under namnet Ukraine Calling.

Idag, den 20 december, får ni läsa om en av Robbans favoritbidrag i en tidigare nationell final.

Notering innan vi börjar: Eftersom Ukraina bara har deltagit 13 gånger i ESC har vår skribent Robban, som är en flitig följare av länders nationella uttagningar, valt ut 11 favoritlåtar från Ukrainas tidigare nationella finaler. Idag är en sådan dag…

 

NF 2012: Olya Polyakova – ”Lepestok”

Olya Polyakova handlar dagens lucka om. Hon ställde upp i Ukrainas uttagning till Eurovision Song Contest 2012.

En medryckande öststat-discopoplåt med skön melodislinga som man blir glad av. I ärlighetens namn kanske låten inte hade gjort så mycket väsen ifrån sig om den hade valts ut som det vinnande bidraget och tillika Ukrainas ESC-bidrag, men låten är ändå trevlig och underhållande.

En delad 8:e plats blev det för Olya Polyakova med hennes ”Lepestok”.

 


 

Kommentera