Eurovision Song Contest 2019


« Eurovision 2018

Eurovision 2020 »

 

Den 64:e upplagan av musiktävlingen Eurovision Song Contest kommer att äga rum den 14:e, 16:e och 18:e maj 2019 i Tel Aviv i Israel. Det är tredje gången som Israel arrangerar en Eurovision trots att man de facto vunnit tävlingen fyra gånger.

I november 2018 bekräftade EBU att totalt 42 länder kommer att delta i detta års upplaga, men i februari kom ytterligare ett avhopp. Detta gör att det blir två länder färre jämfört med fjolårets tävling och detta för att Bulgariens och Ukrainas respektive  nationella TV-bolag valde att hoppa av denna gång. Resterande länder som deltog 2018 är med även 2019, vilket gör att det inte tillkommer länder som debuterar eller som gör comeback. 35 länder kommer att behöva kvala genom de två semifinalerna innan den slutgiltiga finalen avgörs. “Big Five”-länderna (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt värdlandet Israel är direktkvalificerade till finalen.

Programledare för alla tre showerna kommer att bli en kvartett bestående av Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar & Lucy Ayoub.

 


Detta blir den tredje gången som Israel står värd för Eurovision Song Contest, sedan landets debut år 1973. Intressant nog har arrangemangen också skett vart 20:e år (1979, 1999 och 2019). Israel har även en fjärde seger i bagaget, vilket man fick på hemmaplan 1979. Men istället för att stå värd året därpå valde man att inte ens delta och därav att det bara är det tredje arrangemanget som genomförs 2019.

 

Nationella uttagningar

Under säsongens gång har vi följt alla uttagningar och i en hel del fall tyckt till med personliga omdömen, betygsättningar och topplistor över respektive lands bidrag. För mer info om detta se denna sida.

 

Semifinalerna

Länderna nedan kvalar genom de två semifinalerna i hopp om att vinna en av totalt 20 platser i finalen. Fördelningen av länder gjordes genom lottning och därefter har tävlingsproducenterna satt startordningen. Under direktsändningarna kommer nationella jurygrupper och tv-tittarna gemensamt rösta fram tio länder i varje semifinal som får tävla vidare i finalen. Röstningen är dock begränsad till vilken semifinal man tävlar i, vilket gör att Sverige endast får rösta i semifinal 2.

 

Semifinal 1

Kommer att avgöras tisdagen den 14:e maj från Expo Tel Aviv i Israel, där 17 länder kommer att tävla om tio platser i finalen. Förutom de tävlande länderna extraröstar även direktkvalificerade Frankrike, Israel och Spanien.

Nedan presenteras startfältet i startordning!

 

#

Land

Artist och bidrag

Placering

Poäng

1 Cypern Tamta – Replay
2 Montenegro D mol – Heaven
3 Finland Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away
4 Polen Tulia – Fire of Love (Pali się)
5 Slovenien Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
6 Tjeckien Lake Malawi – “Friend of a Friend
7 Ungern Joci Pápai – Az én apám
8 Vitryssland ZENA – “Like It
9 Serbien Nevena Božović – Kruna
10 Belgien Eliot – Wake Up
11 Georgien Oto Nemszade – Sul tsin iare
12 Australien Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
13 Island Hatari – Hatrið mun sigra
14 Estland Victor Crone – Storm
15 Portugal Conan Osíris – Telemóveis
16 Grekland Katerine Duska – Better Love
17 San Marino Serhat – Say Na Na Na

 

 

Semifinal 2

Kommer att avgöras torsdagen den 16:e maj från Expo Tel Aviv i Israel, där 18 länder kommer att tävla om tio platser i finalen. Förutom de tävlande länderna extraröstar även direktkvalificerade Italien, Storbritannien och Tyskland.

Nedan presenteras startfältet i startordning!

 

#

Land

Artist och bidrag

Placering

Poäng

1 Armenien Srbuk – Walking Out
2 Irland Sarah McTernan – 22
3 Moldavien Anna Odobescu – Stay
4 Schweiz Luca Hänni – She Got Me
5 Lettland Carousel – That Night
6 Rumänien Ester Peony – On A Sunday
7 Danmark Leonora – Love is Forever
8 Sverige John Lundvik – Too Late For Love
9 Österrike Pænda – Limits
10 Kroatien Roko Blažević – The Dream
11 Malta Michaela Pace – Chameleon
12 Litauen Jurij Veklenko – Run With The Lions
13 Ryssland Sergey Lazarev – Scream
14 Albanien Jonida Maliqi – Ktheju tokës
15 Norge KEiiNO – Spirit in the Sky
16 Nederländerna Duncan Laurence – Arcade
17 Nordmakedonien Tamara Todevska – Proud
18 Azerbajdzjan Chingiz – Truth

 

 

Finalen

Finalen kommer att avgöras lördagen den 18:e maj från Expo Tel Aviv i Tel Aviv, Israel. Totalt kommer 26 länder att göra upp om segern – 20 länder kvalar in från semifinalerna medan värdlandet Israel och “Big Five”-länderna är direktkvalificerade. Oavsett om man kvalar in eller inte så är alla årets 41 deltagarländer med och röstar fram vilket bidrag som ska ta hem segern!

Länderna nedan är klara att tävla i finalen den 18:e maj (än så länge listas bara de direktkvalificerade länderna):

#

Land

Artist och bidrag

Placering

Poäng

Frankrike Bilal Hassani – Roi
14 Israel Kobi Marimi – Home
Italien Mahmood – Soldi
Spanien Miki – La venda
Storbritannien Michael Rice – Bigger Than Us
Tyskland S!isters – Sister

 

 


 

Nationella uttagningar

Under säsongens gång har vi följt alla uttagningar och i en hel del fall tyckt till med personliga omdömen, betygsättningar och topplistor över respektive lands bidrag. För mer info om detta se denna sida.

 

Semifinalerna

Här presenteras de länder som ska kvala genom semifinalerna den 14:e och 16:e maj 2019. Länderna står nedan i startordning.

 

Semifinal 1

Kommer att avgöras tisdagen den 14:e maj från Expo Tel Aviv i Tel Aviv, Israel, där 17 länder kommer att tävla om tio platser i finalen. Förutom de tävlande länderna extraröstar även direktkvalificerade Frankrike, Israel och Spanien.

Nedan presenteras startfältet i startordning!

 

 

 

Semifinal 2 (16 maj)

Kommer att avgöras torsdagen den 16:e maj från Expo Tel Aviv i Tel Aviv, Israel, där 18 länder kommer att tävla om tio platser i finalen. Förutom de tävlande länderna extraröstar även direktkvalificerade Italien, Storbritannien och Tyskland.

Nedan presenteras startfältet i startordning!

 

 

 

Finalen

Finalen kommer att avgöras lördagen den 18:e maj från Expo Tel Aviv i Tel Aviv, Israel. Totalt kommer 26 länder att göra upp om segern – 20 länder kvalar in från semifinalerna medan värdlandet Israel och “Big Five”-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland är direktkvalificerade. Oavsett om man kvalar in eller inte så är alla årets 41 deltagarländer med och röstar fram vilket bidrag som ska ta hem segern!

Länderna nedan är klara att tävla i finalen den 18:e maj (än så länge listas bara de direktkvalificerade länderna):

 


 • XX. Frankrike
 • Bilal Hassani – Roi

 • 14. Israel (värdland)
 • Kobi Marimi – Home

 • XX. Italien
 • Mahmood – Soldi

 • XX. Spanien
 • Miki – La venda

 • XX. Storbritannien
 • Michael Rice – Bigger Than Us

 • XX. Tyskland
 • S!isters – Sister

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen