Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC 2018

Inför Inofficiell ESC 2020 »


I detta projekt presenterade vi länderna, artisterna och bidragen som tävlade i Eurovision 2019, inför att själva sändningarna drog igång.

Förutom presentationerna fick var och en i panelen ge personliga kommentarer och sätta betyg för varje låt. Betygsskalan gick från noll till fem, och denna gång endast i hela summor (0, 1, 2, 3, 4 och 5 poäng).

Här nedan presenterar vi länkar till varje artikel i serien. Landslänkarna går till respektive Inför-presentation, medan bidragslänkarna går till musikvideorna.

 

Direktkvalificerade till finalen


Semifinal 1

 

Tävlade ej:

 • Ukraina: Maruv – ”Siren Song”

 


Semifinal 2

 


2 kommentarer

 1. Alma skriver:

  Vilken underbar sida! Min syrra tipsade om denna sida inför eurovision och det är superskoj att läsa igenom era kommentarer och få lite mer info om bidragen på ett lättsamt sätt.

  Extra roligt att ni har med topp fem låtar från tidigare eurovision för varje land. För de första länderna i semi 1 så har ni länkat dessa topp fem låtar till youtube. Länkningen saknas dock efter det. Är det medvetet eller har de bara trillat bort?

  Glittriga och fläktiga tack till er!

  • Lukas skriver:

   Hej Alma!

   Vad kul att du uppskattar detta vi håller på med! Vad beträffar länkar till de låtar vi har i vår topp 5 så är det givetvis en sak vi planerar att ha med på alla länder, men det föll lite åt sidan. Men detta är givetvis någonting vi kommer se till att ordna över tid!

   Tacksam för denna input!
   /Lukas från ESC-Panelen


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen