Panelens topplista – Eurovision 2019


« Topplistan 2018

Topplistan 2020 »


Då var det åter dags för de traditionella topplistorna som vi skribenter genomför veckorna för Eurovisionen ska dra igång på allvar. Varje fredag mellan vecka 14-19 kommer ni få ta del av vilka favoritbidrag vi har för stunden, och för varje ny vecka får ni nya uppdaterade topplistor över vilka favoriter var och en av oss i panelen har för tillfället! Du får gärna delta och kommentera med din topplista!

 

Alla våra topplistor

Topplistorna kommer att publiceras på fredagar under april och maj. Här nedan ser ni datumen (olänkade topplistor har inte publicerats):

 

Första topplistan: presenteras den 5 april

Andra topplistan: presenteras den 12 april

Tredje topplistan: presenteras den 19 april

Fjärde topplistan: presenteras den 26 april

Femte topplistan: presenteras den 3 maj

Sjätte (och sista) topplistan: presenteras den 10 maj

 

Placeringar och poäng

Var och en av oss i panelen kommer varje vecka att välja ut tio låtar som man har som högsta favoriter. Placeringen 1-10 omvandlas sedan till poäng, där ens veckovinnare får 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. nedåt 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. När alla topplistor är avklarade kommer vi att summera hur många totalpoäng varje land har fått av oss och då får ni också reda på panelens gemensamma favorit.

Totalt delar vi ut 2 088 poäng till årets bidrag, och ett bidrag kan som mest kunna få 432 poäng av oss (om alla ger samma bidrag 12 poäng vid alla topplistor).

PS: Förra året (2018) blev panelens vinnare Rasmussen med låten Higher Ground“.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelen

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen