Panelens Topplista

Panelens Topplista

I uppladdningsprojektet Panelens topplista lyssnar vi i panelen igenom låtarna som ska tävla i det aktuella årets Eurovision Song Contest, och sedan gör vi veckovisa topplistor över våra favoritbidrag. Varje placering i topplistan ger poäng, och efter ett antal veckors topplistor sammanställer vi totalpoängen för varje land och vi får ut en gemensam vinnare. Nedan finns fakta och länkar till aktuella och tidigare års topplistor-säsonger.

Formen för projektet har förändrats genom åren, men vanligast är att vi kör mellan 8-12 veckor i sträck och varje gång får varje panelmedlem ta fram mellan 10-15 bidrag som man gillar bäst just den veckan. För varje vecka som går förändras listorna och sedan är det alltid roligt att gå tillbaka och jämföra. Detta för att första och sista listan ganska sällan stämmer helt överens.

 

Vinnarna – år för år

Här nedan listas alla vinnare vi utsett i topplistan år för år (klicka på länkarna för att komma till huvudsidorna och därifrån varje veckas topplista):

 

 

Topplistan – totaltoppen

Här nedan presenteras de tio länder som panelen gett högst totalpoäng till mellan åren 2009-2019:

 

  1. Ungern – 1 515p*
  2. Sverige – 1 515p*
  3. Norge – 1 271p
  4. Island – 1 224p
  5. Italien – 1 186p
  6. Danmark – 1 018p
  7. Schweiz – 972p
  8. Spanien – 902p
  9. Montenegro – 890p
  10. Frankrike – 763p

 

* Ungern rankas högre än Sverige tack vare fler segrar.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen