« Nationella uttagningar 2015

Nationella uttagningar 2017 »


NATIONELLA 2016. Inför Eurovision 2016 höll alla deltagande länder i tävlingen i egna nationella uttagningar. I dessa utsåg varje land en artist med tillhörande tävlingsbidrag som representant.

Under säsongens gång bevakade vi de flesta uttagningar och vi länkar här vilka uttagningar vi följde. För mer datuminformation för säsongens uttagningar rekommenderar vi att du kollar vår kalender som finns längre ned på denna sida.

 

Länder med publikuttagningar

Nedan är de länder som valde artist och/eller tävlingsbidrag via en nationell uttagning där publik- och/eller juryröster användes för att rösta fram sitt lands val. Flertalet av dessa uttagningar följde vi och för mer information om respektive uttagning inklusive våra topplistor finns på respektive undersida.

 

Festivali i Këngës 54

Eurofest 2016

Eurosong 2016

Dansk Melodi Grand Prix 2016

Eesti Laul 2016

UMK 2016

Uttagningsfinal

Söngvakeppnin 2016

HaKokhav HaBa L’Eirovizion

Supernova 2016

Eurovizijos 2016

MESC 2016

O Melodie Pentru Europa 2016

Norsk Melodi Grand Prix 2016

Krajowe Eliminacje 2016

Selecţia Naţionala 2016

Die grosse Entscheidungs Show

EMA 2016

Objetivo Eurovisión

Eurovision: You Decide

Unser Lied für Stockholm

Vidbir 2016

A Dal 2016

Wer singt für Österreich?

 

Länder med internval

Nedan finner du fakta om alla de länder som valde ut artist och bidrag enbart via internval. Det var uttagningar som vi inte följde under säsongen, däremot tyckte vi till om respektive lands artist- och bidragsval veckorna före Eurovision 2016 ägde rum.

 

ARMENIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det armeniska TV-bolaget ARMTV ut Armeniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I oktober 2015 presenterade ARMTV att man internt valt ut den tysk-armeniske sångerskan Iveta Mukuchyan som Armeniens representant till Eurovision 2016. Hon gjorde sig känd för den armeniska TV-publiken år 2010 genom sitt deltagande i “Hay Superstar” (en motsvarighet till Idol) och 2012 deltog hon i tyska TV-programmet The Voice där hon bl.a. framträdde med Loreens “Euphoria”. 2015 släppte Iveta singeln “Ari Yar".

Även tävlingsbidraget utsågs internt, däremot ville Iveta och hennes team få bidrag skickade till sig för att kunna göra sitt bidragsval. På nyårsaftonen 2015 kom beskedet att ett val hade gjorts mellan två låtar; en från Armenien och en från Sverige. Först i mitten av februari presenterades tävlingsbidraget som valts ut. Låten hette "LoveWave" som gjorts av Lilith och Levon Navasardyan. Låtens engelska text gjorde Iveta tillsammans med Stephanie Crutchfield. Låten presenterades officiellt den 2:a mars 2016.

 

AUSTRALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det australiensiska TV-bolaget SBS ut Australiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Australien hade debuterat i Eurovision 2015, egentligen som en engångsföreteelse i samband med Eurovisions 60-årsfirande. Men det här beslutet omprövades och i november 2015 kom EBU med beskedet att de skulle tillåta att Australien skulle få delta i Eurovision Song Contest ytterligare en gång. I samband med detta gavs även beskedet att om landet skulle vinna tävlingen 2016 så skulle de arrangera 2017 års Eurovision i ett europeiskt land. Dessutom fick landet denna gång ingen fribiljett till finalen, utan de fick genomgå en semifinal och kvala till sig en finalplats.

Därefter var det länge tyst från TV-bolaget SBS om vilken artist som skulle väljas ut. Först den 3:e mars, i samband med en konsert med Conchita Wurst i Sydneys operahus, meddelades det att Australiens nästa representant blev sångerskan Dami Im. Ett antal dagar senare presenterades tävlingsbidraget "Sound Of Silence", en låt som gjordes av Anthony Egizii och David Musumeci.

 

AZERBAJDZJANS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det nationella TV-bolaget Namn ut Azerbajdzjans artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Likt 2015 års Eurovision kom azeriska TV-bolaget İTV att välja artist och bidrag internt. Beskedet kom i slutet av januari 2016 där İTV uppmanade intresserade låtskrivare att skicka in bidrag. De krav som sattes (utöver EBU-kraven) var att artisten måste ha medborgarskap i Azerbajdzjan. Låtskrivarna kunde ha vilken nationalitet som helst. Artistvalet gjordes sedan i samråd mellan TV-bolaget İTV samt en opinionsundersökning där över 100 musik- och TV-experter samt Eurovision-fans från över 35 länder deltog.

Den 10:e mars kom beskedet att ITV valt ut sångerskan Samra att tävla med låten "Miracle". Bidraget gjordes av låtskrivartrion Jakke Erixson, Henrik Wikström och Amir Aly, vilket var det åttonde året på raken som svenska låtskrivare stod bakom tävlingsbidrag för Azerbajdzjan.

 

BOSNIEN-HERCEGOVINAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det bosniska TV-bolaget BHRT ut Bosnien-Hercegovinas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Dålig ekonomi hade gjort att BHRT inte kunnat delta i Eurovision på flera år, men tack vare sponsorer som kunde täcka alla kostnader kunde man ändå delta 2016, vilket blev officiellt bekräftat i november 2015. Samma månad kom också beskedet att BHRT internt valt ut duon Deen & Dalal tillsammans med cellisten Ana Rucner som representant i tävlingen. Senare lade man även till att rapparen Jala, som också var en av låtskrivarna bakom tävlingsbidraget, skulle representera landet varför trion blev en kvartett.

I en direktsändning i programmet BH Eurosong den 19 februari 2016 framförde kvartetten sitt tävlingsbidrag "Ljubav je" för första gången. Låten gjordes av Almir Ajanović och Jasmin Fazlić "Jala".

 

BULGARIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det bulgariska TV-bolaget BNT ut Bulgariens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter två års frånvaro från Eurovision valde BNT att komma tillbaka till tävlingen igen. Efter att man hade bekräftat sitt deltagande dröjde det till mitten av februari 2016 innan artistbeskedet kom. Den som valdes ut var sångerskan Poli Genova, som tidigare representerat landet 2011 med låten "Na Inat". Poli hade dessutom bara några månader tidigare varit programledare för Junior Eurovision Song Contest när tävlingen hölls i Bulgarien.

Det bidrag som Poli Genova tävlade med i Eurovision 2016 hette "If Love Was A Crime" som hon gjorde tillsammans med Borislav Milanov, Sebastian Armann och Joachim Bo Persson. Låten presenterades officiellt den 21:a mars.

 

CYPERNS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det cypriotiska TV-bolaget CyBC ut Cyperns artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter att ha arrangerat en stor uttagning 2015 valde Cyperns nationella TV-bolag att köra internval. Valet av artist föll denna gång på rockgruppen Minus One som själva deltog i Cyperns stora uttagning 2015 med låten "Shine". I finalen var gruppen juryns favorit medan tittarna först satte låten på sista plats. Det gjorde att de den gången slutade på tredje plats.

Den låt som gruppens tävlade med hette "Alter Ego"och den gjordes av gruppmedlemmarna själva tillsammans med låtskrivarveteranen Thomas G:son, som tidigare tävlar för flera andra ESC-länder. Låten presenterades officiellt den 22:a februari 2016.

 

FRANKRIKES UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde den franska TV-kanalen France2 ut Frankrikes artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Redan i början av september 2015 meddelade Frankrike vilka kommentatorer man skulle skicka till Eurovision 2016 samtidigt som det hade börjat ryktas något om att bidrag hade börjat skickas in till TV-bolaget France2. Först en kortare tid senare kom beskedet från France2 att de skulle hålla en antagning öppen för intresserade låtskrivare för att utifrån det avgöra artist- och bidragsvalet. Det ställdes krav på att inskickade låtar skulle sjungas till minst 80 procent på franska och artisten fick inte vara äldre än 50 år.

Bland lite drygt 280 inskickade låtar valdes låten "J'ai cherché" ut som Frankrikes bidrag som framfördes av sångaren Amir Haddad. Låten var gjord av Amir själv samt låtskrivarna Nazim Khaled och Johan Errami. Bidraget framfördes på både franska och engelska, vilket var första gången sedan 2012 Frankrikes låt innehöll mer än bara franska.

 

GREKLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det grekiska TV-bolaget ERT ut Greklands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

TV-bolaget ERT var tillbaka efter att tillfälligt gått under namnet NERIT, och länge var det hemligt hur artist- och bidragsvalet skulle göras. ERT valde att välja internt, vilket var första gången sedan 2004 det hände. Valet föll på gruppen Argo med låten "Utopian Land". Artistvalet presenterades i början av februari 2016 medan tävlingsbidraget blev känt först en månad senare. Låten hade gjorts av Vladimiros Sofianidis.

 

IRLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det irländska TV-bolaget RTÉ ut Irlands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter flera år av dåliga slutplaceringar i Eurovisionen, varav två sistaplatser i finaler sedan 2007 och flera icke-kvalificeringar från semifinaler valde TV-bolaget RTÉ att göra om sin uttagning helt och hållet. Istället för att anordna en ny Eurosong-final gick man helt och hållet internt för både artist och tävlingsbidrag. Det var första gången sedan 2006 internvalsmetoden togs till.

Valet föll på den forne Westlife-stjärnan Nicky Byrne, som mellan åren 2013-2015 delat ut Irlands poäng i Eurovision-finalerna. Denna gång tog han själv plats på den stora Eurovisionscen med låten "Sunlight", som är han gjort tillsammans med Wayne Hector och Ronan Hardiman. Artist och bidrag presenterades den 13:e januari 2016, och drygt en månad senare framträdde Nicky live med låten i en irländsk tv-show.

 

ITALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det italienska TV-bolaget RAI ut Italiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Inför 2016 års italienska uttagning kom RAI med beskedet att de även till 2016 skulle ge vinnaren av San Remofestivalen första tjing att få tävla för Italien i Eurovision 2016. Frågan var dock bara ett erbjudande som gick att tacka nej till.

Själva festivalen arrangerades mellan den 9-13 februari, och efter en lång finalkväll hade gruppen Stadio tagit hem segern. De valde dock att tacka nej till att tävla i Stockholm på grund av en inbokad turné. Därför gick frågan över till tvåan Francesca Michielin som valde att tacka ja till erbjudandet!

Länge var det dock oklart vilken låt som Francesca skulle ta med sig till tävlingen, men det blev till sist hennes San Remo-bidrag "No Degree Of Separation" som hon gjorde tillsammans med Federica Abbate, Cheope, Fabio Gargiulo och Norma Jean Martine. De gjorde dock en omarbetad version med en vers och refräng på engelska. I övrigt sjöngs låten på italienska.

 

KROATIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det kroatiska TV-bolaget HRT ut Kroatiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

På grund av bland annat ekonomiska orsaker uteblev Kroatien både från Eurovision 2014 och 2015, men 2016 var landet tillbaka i tävlingen igen. Detta bekräftades i slutet av november 2015.

När det beskedet kommit var det sedan ganska tyst från HRT om artist- och bidragsvalet. Det var först i slutet av februari som beskedet kom att HRT internt utsett att sångerskan Nina Kraljić skulle representera Kroatien 2016. Ett par veckor senare släpptes hennes tävlingsbidrag "Lighthouse"  som var gjort av den österrikiska duon Popmaché (Andreas Grass och Nikola Paryla).

 

MONTENEGROS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det montenegrinska TV-bolaget RTCG ut Montenegros artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Redan i början av oktober 2015 kom RTCG med beskedet att de skulle skicka gruppen Highway till Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Valet gjordes internt av en expertkommitté som hade fått välja bland olika alternativ. Den låt som valdes ut till Eurovision 2016 hette "The Real Thing" och gjordes av Srđan Sekulović Skansi, Maro Market och Luka Vojvodić.

Vid tillfället när artistvalet gjordes bestod gruppen av de tre medlemmarna Peter Tošić, Marko Pešić och Luka Vojvodić, och till Eurovisionen utökades gruppen med ytterligare en person: Bojan Jovović, som tidigare tävlat med gruppen No Name för Serbien-Montenegro i Eurovision 2005.

 

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Nederländerna valde även 2016 sin representant och sitt tävlingsbidrag internt, och denna gång var landet först ut att åtminstone bekräfta sitt artistval. Detta skedde så tidigt som den 22:a september 2015 när AVROTROS bekräftade att sångaren Douwe Bob skulle bli landets representant 2016. Även tävlingsbidraget "Slow Down" valdes ut internt, men den låten blev känd först i början av mars 2016, dvs. nästan fyra efter artistbeskedet. Låten gjordes av Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman, Matthijs van Duijvenbode och artisten själv, dvs. Douwe Bob.

 

NORDMAKEDONIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det makedonska TV-bolaget MRT ut Nordmakedoniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Sångerskan Kaliopi, som tävlat för Nordmakedonien både år 1996 och 2012, kom tillbaka till Eurovision igen för att få tävla för Nordmakedonien för tredje gången gillt. Detta besked lämnade TV-bolaget MRT i november 2015. Man frångick således att åter välja artist och bidrag från Skopje Festival, som varit fallet året innan.

Låten som Kaliopi fick tävla med i Eurovision 2016 hette "Dona" och den hade hon gjort själv tillsammans med Romeo Grill. De hade även gjort hennes tävlingsbidrag till Eurovision 2012, och precis som då framfördes låten uteslutande på makedonska.

 

RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det ryska TV-bolaget VGTRK ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

För fjärde året på raken utsåg rysk TV sin artist och sitt tävlingsbidrag till Eurovisionen internt. I december 2015 kom beskedet att storstjärnan Sergey Lazarev skulle tävla för landet, medan det sedan dröjde till början av mars innan tävlingsbidraget släpptes. Låten han tävlade med hette "You are the only one" och hade gjorts av kvartetten Phillip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos, John Ballard och Ralph Charlie.

Om Sergey Lazarev kan tilläggas att han redan år 2008 försökte representera Ryssland, men blev då bara fyra i den nationella finalen med låten "Flyer".

 

SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter fyra år med Ralph Siegel-låtar för San Marino valde landet nu att gå en helt annan väg i tävlingen. I januari 2016 kom nämligen beskedet från SMRTV att man internt utsett den turkiska sångaren Serhat som sitt artistval till Eurovision 2016 i Stockholm. På en presskonferens i Paris två månader senare släpptes också tävlingsbidraget "I Didn't Know", med text och musik av Nektarios Tyrakis och Olcayto Ahmet Tuğsuz.

Från början var det tänkt att låten skulle framföras i denna balladversion, samtidigt som produktionsteamet bakom låten spelade in den i ett otal andra versioner in, bl.a. en discoversion. Efter att fansen tyckt till blev det discoversionen som fick tävla.

 

SERBIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det nationella TV-bolaget Namn ut Serbiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Serbien var det land som inför Eurovision 2016 som höll hemligt in i det sista hur de skulle välja artist och bidrag. Först den 5:e mars bekräftade TV-bolaget RTS att man skulle skicka artisten Sanja Vučić ZAA till tävlingen, något som bekräftades då informationen läckt ut i media. Två dagar senare hölls en presskonferens med artisten där det bekräftades att Sanjas tävlingsbidrag hade titeln "Goodbye (Shelter)". Låten, med text och musik av Ivana Peters, presenterades officiellt i en TV-sändning den 12:e mars.

 

TJECKIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det tjeckiska TV-bolaget Česká televize ut Tjeckiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

TV-bolaget Česká televize i Tjeckien hade återvänt till Eurovisionen igen ett år tidigare, efter ett längre uppehåll, och även om det inte blev finalavancemang den gången heller stannade man kvar till 2016. Inför 2016 års uttagning byttes ansvarig chef ut till Jan Bors, som fortsatte på det interna spåret att välja artist och bidrag.

Den artist som ČT valde ut som representant blev sångerskan Gabriela Gunčíková. Artistvalet meddelades den 10:e mars 2016 och dagen därpå presenterades tävlingsbidraget "I Stand", som gjordes av Christian Schneider, Aidan O'Connor och Sara Biglert.

 

 

 

Kalender


Här nedan visas uttagningsdatumen för respektive lands uttagning. Inom parentes står datumet då händelsen ägde rum.

 

September (2015)

  • netherlands_smallNederländerna – artistpresentation (22:a)

 

Oktober (2015)

  • Montenegro – artistpresentation (2:a)
  • Armenien – artistpresentation (13:e)

 

November (2015)

  • Cypern artistpresentation (4:e)
  • Makedonien – artistpresentation (24:e)
  • bosniaherzegovina_smallBosnien och Hercegovina – artistpresentation (25:e)

 

December (2015)

  • russia_smallRyssland – artistpresentation (10:e)
  • georgia_smallGeorgien – artistpresentation (15:e)
  • Albanien – semifinal 1 (25:e)
  • Albanien – semifinal 2 (26:e)
  • Albanien – final! (27:e)

 

Januari

Vecka 53

  • belgium_smallBelgien – program 1 (3:e)

 


 

Vecka 1

  • lithuania_smallLitauen – första showen (9:e)
  • belgium_smallBelgien – program 2 (10:e)

 


 

Vecka 2

  • sanmarino_smallSan Marino – artistpresentation (12:e)
  • ireland_smallIrland – artist- och bidragspresentation (13:e)
  • lithuania_smallLitauen – andra showen (16:e)
  • belgium_smallBelgien – final! (17:e)

 


 

Vecka 3

  • malta_smallMalta – semifinal (22:a)
  • Vitryssland – final! (22:a)
  • lithuania_smallLitauen – tredje showen (23:e)
  • malta_smallMalta – final! (23:e)
  • hungary_smallUngern – heat 1 (23:e)

 


 

Vecka 4

  • lithuania_smallLitauen – fjärde showen (30:e)
  • hungary_smallUngern – heat 2 (30:e)

 

Februari

Vecka 5

  • spain_smallSpanien – final! (1:a)
  • georgia_smallGeorgien – bidragsfinal (3:e)
  • finland_smallFinland – heat 1 (6:e)
  • Island – semifinal 1 (6:e)
  • lithuania_smallLitauen – femte showen (6:e)
  • Sverige – deltävling 1 (6:e)
  • hungary_smallUngern – heat 3 (6:e)
  • Ukraina – semifinal 1 (6:e)
  • latvia_smallLettland – heat 1 (7:e)

 


 

Vecka 6

  • greece_smallGrekland – artistpresentation (9:e)
  • Österrike – final! (12:e)
  • denmark_smallDanmark – final! (13:e)
  • estonia_smallEstland – semifinal 1 (13:e)
  • finland_smallFinland – heat 2 (13:e)
  • Island – semifinal 2 (13:e)
  • lithuania_smallLitauen – sjätte showen (13:e)
  • Schweiz – final! (13:e)
  • Sverige – deltävling 2 (13:e)
  • hungary_smallUngern – semifinal 1 (13:e)
  • Ukraina – semifinal 2 (13:e)
  • Italien – artistpresentation (14:e)
  • latvia_smallLettland – heat 2 (14:e)

 


 

Vecka 7

  • georgia_smallGeorgien – resultatet av röstningen (15:e)
  • bosniaherzegovina_smallBosnien och Hercegovina – bidragspresentation (19:e)
  • Bulgarien – artistpresentation (19:e)
  • estonia_smallEstland – semifinal 2 (20:e)
  • finland_smallFinland – heat 3 (20:e)
  • Island – final! (20:e)
  • lithuania_smallLitauen – sjunde showen (20:e)
  • Sverige – deltävling 3 (20:e)
  • hungary_smallUngern – semifinal 2 (20:e)
  • latvia_smallLettland – semifinalen (21:a)
  • Ukraina – final! (21:a)

 


 

Vecka 8

  • Cypern bidragspresentation (22:a)
  • Moldavien – semifinal 1 (23:e)
  • Kroatien – artistpresentation (24:e)
  • Moldavien – semifinal 2 (25:e)
  • germany_smallTyskland – final! (25:e)

 

Helgen

  • uk_smallStorbritannien – final! (26:e)
  • finland_smallFinland – final! (27:e)
  • lithuania_smallLitauen – åttonde showen (27:e)
  • Moldavien – final! (27:e)
  • norway_smallNorge – final! (27:e)
  • Slovenien – final! (27:e)
  • Sverige – deltävling 4 (27:e)
  • hungary_smallUngern – final! (27:e)
  • latvia_smallLettland – final! (28:e)

 


 

Vecka 9

 

  • france_smallFrankrike – artist- och bidragspresentation (29:e)

 

 

Mars

Vecka 9, forts.

  • Armenien – bidragspresentation (2:a)
  • australia_smallAustralien – artistpresentation (3:e)
  • israel_smallIsrael – final! (3:e)
  • Montenegro – bidragspresentation (4:e)
  • netherlands_smallNederländerna – bidragspresentation (4:e)
  • romania_smallRumänien – semifinal (4:e)
  • estonia_smallEstland – final! (5:e)
  • lithuania_smallLitauen – semifinal (5:e)
  • Polen – final! (5:e)
  • russia_smallRyssland – bidragspresentation (5:e)
  • Sverige – Andra chansen (5:e)
  • romania_smallRumänien – final! (6:e)

 


 

Vecka 10

  • macedonia_smallMakedonien – bidragspresentation (7:e)
  • serbia_smallSerbien – artistpresentation (7:e)
  • Kroatien – bidragspresentation (9:e)
  • sanmarino_smallSan Marino – bidragspresentation (9:e)
  • australia_smallAustralien – bidragspresentation (10:e)
  • azerbaijan_smallAzerbajdzjan – artist- och bidragspresentation (10:e)
  • greece_smallGrekland – bidragspresentation (10:e)

 

Helgen

  • czechrep_smallTjeckien – artist- och bidragspresentation (11:e)
  • lithuania_smallLitauen – final! (12:e)
  • serbia_smallSerbien – bidragspresentation (12:e)
  • Sverige – final! (12:e)
  • Albanien – presentation av engelsk bidragsversion (13:e)
  • azerbaijan_smallAzerbajdzjan – bidragspresentation II (13:e)

 


 

Vecka 11

  • Bulgarien – bidragspresentation (14:e)
  • Italien – bidragspresentation (14:e)
  • malta_smallMalta – presentation av nytt tävlingsbidrag (14:e)
  • malta_smallMalta – officiell bidragspresentation (17:e)

 


 

Vecka 12

  • Bulgarien – officiell bidragspresentation (21:a)

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera