Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Turkiska Serhat representerar San Marino i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. San Marinos TV-bolag SMRTV har internt valt ut den artist de valt att skicka till Eurovision Song Contest 2016. Valet föll på den 51-årige turkiska artisten & tillika programledaren Serhat.

San Marino väljer alltså att skicka en artist från Turkiet. Serhat har varit aktiv inom musiken sedan år 1994 och har förutom bakgrund som sångare även varit programledare i mer än tio år för ett frågesportsprogram i Turkiet, som liknar Jeopardy. Låten han kommer framföra i Stockholm i maj presenteras vid ett senare skede. Lite oväntat val av artist kan tyckas, men kul att få lite turkiska vibbar tillbaka i Eurovision-sammanhang.

Återstår att se om Serhat kan ta San Marino till Eurovisionfinal i år. Medan vi väntar på bidraget får vi hålla till godo av en av hans låtar som låg etta på topplistorna i Tyskland för ett par år sedan:

 

OBS! Framförandet här ovan är inte San Marinos Eurovision-bidrag 2016. Det är idag oklart när Serhats bidrag presenteras respektive släpps officiellt.

 

Om San Marino

San Marino har 6 framträdanden i bagaget och har på de framträdandena lyckats kvala in till Eurovision-finalen en enda gång, när Valentina Monetta för tredje gången gillt som deras representant tog sig dit med låten ”Maybe” och slutade på en 24:e plats år 2014 i Köpenhamn.

I Eurovision 2015 i Wien representerade Michele Perniola & Anita Simoncini San Marino med låten ”Chain Of Light” och hamnade näst sist i en av semifinalerna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen