Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC 2015

Inför ESC 2017 »


Då var det åter dags för de traditionella listorna som vi har årligen här i panelen. Som vanligt rankar vi våra favoriter från alla Eurovision-bidrag för veckorna inför ESC 2016 börjar.

Det här året har vi ändrat om upplägget för topplistorna något. Istället för att köra topp 10 under 10 veckors tid kör vi topp 15 under fem veckor. Våra listor kommer därför enbart publiceras varannan vecka. Poängen ändras också om så att den låt som en panelmedlem sätter på första plats per vecka får 15 poäng, tvåan får 14 poäng osv. nedåt till den på femtonde plats som får 1 poäng. Efter fem veckors listor summeras allas topplistor och därefter får vi ut en vinnare.

Förra året (2015) blev panelens vinnare Il Volo med låten “Grande amore“.

 

Alla våra topplistor

Här hittar du länkar till alla topplistorna vi har publicerat (inom parentes står publiceringsdatum):

Första topplistan: (8 mars)*

Andra topplistan: (22 mars)**

Tredje topplistan: (5 april)

Fjärde topplistan: (19 april)

Femte (& sista) topplistan: (3 maj)***

* Till den första topplistan kunde vi endast välja bidrag som blivit officiellt släppta till och med den 6:e mars.
** Till den andra topplistan kunde vi endast välja bidragen som släppts till och med den 18:e mars. Först från tredje topplistan kunde vi välja bland alla årets tävlingsbidrag.
*** Inför sista topplistan valde vi bort Rumänien p.g.a. att de nu har blivit diskvalificerade från tävlingen. Dock kvarstår alla tidigare poäng till dem i tidigare fyra topplistor.

 

Årets slutresultat

Så har den efterlängtade stunden kommit då slutresultatet ska presenteras. Om två eller fler bidrag har hamnat på samma slutsumma räknas i första hand andelen utdelade poäng (flest omgångar vinner) och därefter högst poängsumma i individuell omgång.

Vi vill meddela att vi har låtit Rumänien kvarstå i totalresultatet då vi hade möjlighet att välja deras bidrag vid fyra av fem topplistor.

 

Topp 10

 

Plats 11-30:

 

Plats 31-43:

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen