Sergey Lazarev representerar Ryssland i Eurovision 2016


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

sergey_russia16

Sergey Lazarev tävlar för Ryssland 2016. Foto hämtat från Sergey Lazarevs instagramkonto.

EUROVISION 2016. Ytterligare ett land har meddelat sitt artistval till Eurovision 2016 – nämligen Ryssland. På torsdagskvällen den 10:e december 2015 kom beskedet från rysk TV att det blir sångaren Sergey Lazarev som får tävla för landet i Stockholm i maj nästa år.

Artistvalet meddelades under den pågående Russian National Music Awards som hölls på torsdagskvällen, där artisten i fråga, Sergey Lazarev, även tog hem segern i kategorin Årets artist.

Det har dock ännu inte meddelats vilken låt som Sergey Lazarev får med sig till Eurovision 2016. Vi återkommer med detta så snart vi får information.

 

Om Sergey Lazarev

Sergey Lazarev är född den 1 april 1983 i Moskva, Ryssland. Förutom sångare är han även dansare och skådespelare.

År 2001 blev han en av grundarna av musikgruppen Smash!!, en grupp som höll igång fram till år 2006. Därefter har Sergey varit soloartist, och som under den tiden har han hittills släppt fem musikalbum och en stor mängd singlar. Sergey är en av Rysslands mest populära artister.

Sergey har faktiskt tidigare gjort ett försök att få tävla för Ryssland i Eurovision Song Contest. 2008 ställde han upp med låten “Flyer”, som dock slutade på fjärde plats i den nationella finalen. Så här såg hans framträdande ut då:

 

Som de flesta säkert känner till var det istället Dima Bilans Believe som vann den ryska finalen – och som sedan vann hela Eurovision det året. Hade Sergey kunnat gjort samma bravad som Dima?

 

Vad tycker du om Rysslands val av artist? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen