Sergey Lazarev representerar Ryssland i Eurovision 2016


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

sergey_russia16

Sergey Lazarev tävlar för Ryssland 2016. Foto hämtat från Sergey Lazarevs instagramkonto.

EUROVISION 2016. Ytterligare ett land har meddelat sitt artistval till Eurovision 2016 – nämligen Ryssland. På torsdagskvällen den 10:e december 2015 kom beskedet från rysk TV att det blir sångaren Sergey Lazarev som får tävla för landet i Stockholm i maj nästa år.

Artistvalet meddelades under den pågående Russian National Music Awards som hölls på torsdagskvällen, där artisten i fråga, Sergey Lazarev, även tog hem segern i kategorin Årets artist.

Det har dock ännu inte meddelats vilken låt som Sergey Lazarev får med sig till Eurovision 2016. Vi återkommer med detta så snart vi får information.

 

Om Sergey Lazarev

Sergey Lazarev är född den 1 april 1983 i Moskva, Ryssland. Förutom sångare är han även dansare och skådespelare.

År 2001 blev han en av grundarna av musikgruppen Smash!!, en grupp som höll igång fram till år 2006. Därefter har Sergey varit soloartist, och som under den tiden har han hittills släppt fem musikalbum och en stor mängd singlar. Sergey är en av Rysslands mest populära artister.

Sergey har faktiskt tidigare gjort ett försök att få tävla för Ryssland i Eurovision Song Contest. 2008 ställde han upp med låten “Flyer”, som dock slutade på fjärde plats i den nationella finalen. Så här såg hans framträdande ut då:

 

Som de flesta säkert känner till var det istället Dima Bilans Believe som vann den ryska finalen – och som sedan vann hela Eurovision det året. Hade Sergey kunnat gjort samma bravad som Dima?

 

Vad tycker du om Rysslands val av artist? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen