Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Poli Genova representerar Bulgarien i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en tids spekulationer är det nu officiellt att Bulgariens nästa Eurovision-representant blir en bekanting i form av Poli Genova!

Poli Genova tävlade senast för Bulgarien 2011 med låten ”Na Inat”, en låt som inte tog sig vidare från semifinalerna. Senast har hon setts som programledare för Junior Eurovision 2015 och efter det har ryktats om en eventuell Eurovisioncomeback vilket nu alltså är dagens sanning. TV-bolaget BNT, som valt ut Poli Genova, har meddelat att Poli Genovas tävlingsbidrag kommer att offentliggöras någon gång i mars, dock senast före den 14:e mars.

Det blir andra gången gillt som BNT tävlar med en artist som redan representerat Bulgarien. Senast det skedde var år 2013 då man skickade duon Elitsa & Stoyan som är den hittills enda akt som lyckats ta sig till final för Bulgariens räkning, nämligen år 2007.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen