Douwe Bob representerar Nederländerna i Eurovision 2016


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto hämtat från Eurovoix.com

EUROVISION 2016. På tisdagskvällen den 22:a september 2015 meddelade det nederländska nationella TV-bolaget AVROTROS att man kommer att skicka sångaren Douwe Bob till Eurovision 2016.

Efter en tids ryktesspridning så har alltså det nationella TV-bolaget i Nederländerna officiellt presenterat Douwe Bob som sin representant i Eurovision 2016. Detta avslöjande meddelades i De Wereld Draait Door som hölls på tisdagskvällen. Enligt uppgifter till Eurovision.tv kommer låten att presenteras först i någon av vintermånaderna 2016.

 

Om Douwe Bob

Sångaren Douwe Bob är en 22-årig singer-songwriter som gjorde sig känd i sitt hemland Nederländerna när han år 2012 vann det nederländska talangprogrammet De beste singer-songwriter van Nederland. Vinnarlåten “Multicoloured Angels” nådde som högst sjuttondeplatsen på holländska Top 40-listan. Douwe släppte sedan sitt första album i maj 2013. I år släppte han singeln “Hold Me” i samarbete med Anouk (som ju själv deltog för Nederländerna i ESC 2013 (som artist) och 2015 (som låtskrivare)). I maj i år släppte Douwe sitt andra album.

 

Här nedan ger vi två smakprov på några av Douwes låtar:


 

Kommentera gärna vad du tycker om artistvalet!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen