Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Francesca Michielin representerar Italien i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter lördagens final av årets San Remofestival tackade vinnargruppen Stadio nej till att representera Italien i Eurovision 2016. Enligt regelverket får då TV-bolaget RAI välja en annan tävlande och den som tackat ja är Francesca Michielin, som blev tvåa i årets festival.

Anledningen att Stadio valde att tacka nej var för att de har en turné inbokad nu i vår som krockar med Eurovision. Nationella TV-bolaget var därför inte sent ute med att då tillfråga tvåan i finalen, Francesca Michielin, som på söndagen tackade ja.

 

Oklart om San Remo-bidraget åker med till Eurovision i Stockholm

Den låt som Francesca Michielin tävlade med i San Remo hette ”Nessun grado di separazione”. Vi vill dock betona att det är ännu inte klart ifall Francesca får med sig denna låt till Stockholm eller ej. Det får vi reda på först inom den närmaste tiden. Klart är i alla fall att Francesca kan göra sig redo för att framträda i Globen den 14:e maj, eftersom Italien som en del av ”Big Five”-gänget redan är klar för ESC-finalen.

 

Om Francesca får åka med denna låt så finns i alla fall en musikvideo klar som du kan se här nedanför:

 

Kommentera gärna valet av Italiens artist!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen