Cyperns bidrag till Eurovision 2016 officiellt presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I raden av länder som blir klara med sina respektive uttagningar till Eurovision 2016 har turen nu kommit till Cypern. Deras internt utvalda grupp Minus One har nu offentliggjort musikvideon till sitt tävlingsbidrag ”Alter Ego”.

 

Ingen uttagning – endast internval

Redan i början av november ifjol stod det klart att Cypern inte skulle återanvända sitt långa uttagningssystem från 2015, utan istället satsa på ett internval. Valet föll på rockgruppen Minus One, som varit en av finalisterna i 2015 års cypriotiska final men som föll på målsnöret. Nu får de alltså en ny chans.

Den 31:a januari kom beskedet att gruppens tävlingsbidrag kommer att heta ”Alter Ego” och har gjorts av gruppen själva i samarbete med veteranen Thomas G:son. Detta betyder nu att G:son har fått med sitt elfte Eurovisionbidrag genom tiderna (ca hälften så många som Ralph Siegel). Nu har låten släppts officiellt, vilket skedde vid en premiär på TV-bolaget CyBC den 22:a februari.

Till låten har en musikvideo (som Emilios Avraam regisserat) spelats in som ser ut så här:

 

Panelen tycker till!

Alexander

Min spontana tanke är att tänk vad skönt då Cypern kommer få tolv poäng av någon annan än Grekland i år! Och tänk om tävlingen skulle ordnas på Cypern nästa år… Jag menar, inget fel med Stockholm i maj, men om jag skulle få välja mellan att åka till Stockholm eller till Cypern i medlet av maj 2017 så är mitt val ganska lätt. Låten är något vi inte sett i Eurovisionskretsar på ett par år, vilket aldrig är fel. Förra året var det mycket balladstarkt, och i år har jag påkänn att de flesta länderna kommer satsa på något Måns Zelmerlöv-aktigt med scenshow, och en låt som handlar om att tro på sig själv. Och i ett sådant fall kommer den här låten passa som hand i handske. Bra val Cypern, bra val!

 

Hollac16

Det här är den klart bästa låten som hittills valts ut till tävlan. Den här hoppas jag kommer vara med och slåss om i toppstriden. För mig får Cypern jättegärna vinna 2016!

 

Kommentera gärna vad du tycker om Cyperns bidrag!

 


 

Kommentera