Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Georgien NF 2015

Georgien NF 2017 »


GEORGIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det georgiska TV-bolaget GPB ut Georgiens artist och tävlingsbidrag via en kombination av internval och final. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Mer fakta om uttagningen


Uttagningsdatum

 


I december 2015 kom det georgiska nationella TV-bolaget GPB med informationen att man hade valt ut Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas att representera Georgien i Eurovision 2016. Tävlingsbidraget utsågs sedan i en mindre nationell final i februari där ensemblen framförde fem låtar där en jurypanel, med bl.a. Christer Björkman, och tv-tittarna bestämde vilket bidrag som de skulle tävla med i Stockholm.

Likt året innan framfördes bidragen vid ett tillfälle och sedan meddelades resultatet vid ett annat tillfälle. Intressant nog presenterades resultatet på dagen exakt två månader efter artistavslöjandet…

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Georgien lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 20:e plats (av 26 länder) med 104 poäng.

 

Finalen

Fakta


 • Datum:
 • 2016-02-03 (omröstning mellan 2016-02-04 till 2016-02-15)

 • Programledare:
 • ?

 • Plats:
 • TV-studio

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 

Startfält

Bidragen listas enligt startordning. Alla låtar framfördes av Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas.

 1. Sugar And Milk
 2. Midnight Gold
 3. Right Of Wrong
 4. Pain In My Heart
 5. Weagree

 

 

Resultat


Den 15:e februari avslutades omröstningen av Georgiens final. När TV-bolaget GPB hade sammanställt den internationella juryns röster (Andy Mikheev, Christer Björkman, Sasha Jean Baptiste och Marvin Dietmann, som alla röstade individuellt) med tittarnas röster fick man fram följande resultat:

 1. ”Midnight Gold” – 82.50p
 2. ”Sugar and Milk” – 36.60p
 3. ”Right or Wrong” – 30.57p
 4. ”We Agree” – 30.42p
 5. ”Pain in My Heart” – 27.84p

 

Så här såg det officiella framträdandet ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen