Nina Kraljić tävlar för Kroatien i Eurovision 2016

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu har det blivit officiellt att sångerskan Nina Kraljić, som tidigare vunnit The Voice Kroatien, kommer att representera Kroatien i Eurovision 2016. Vilket bidrag hon får med sig till Stockholm avslöjas den 9:e mars.

Det har gått en hel del olika rykten om vem som ska tävla för Kroatien, däribland har Nina Kraljić varit den hetaste kandidaten. Och så blir även fallet då Kroatien väljer att skicka henne till Eurovision 2016 i Stockholm i maj.

Nina Kraljić stod som segrare i den första säsongen av The Voice Kroatien (eller Najljepši glas Hrvatske som det också heter) som sändes för ett år sedan. Efter det har hon blivit nominerad i Porin awards och nu blir det avfärd till Stockholm i maj för att representera sitt hemland, som ju återvänder till tävlingen efter två års frånvaro.

 

Låten hålls hemlig ett tag till

Vilken låt som Nina får med sig till Eurovision är ännu inte officiellt. Till Eurovision.tv säger Nina: ”For now it will remain a surprise. But it’s certain that it will be in my style, with a modern twist”. Låten kommer att släppas den 9:e mars.

 

Tills låten släpps får vi nöja oss med att se ett av Ninas framträdanden i The Voice:

 

Kommentera gärna vad du tycker om Kroatiens artistval!

 


 

Kommentera