« Lettland NF 2019

Lettland NF 2021 »


 

LETTLANDS UTTAGNING. TV-bolaget LTV har bekräftat Lettlands deltagande i Eurovision 2020, och sagt att man för sjätte året på raken väljer artist och bidrag via uttagningen Supernova. Hur omfattande den blir anno 2020 är inte officiellt än, mer än att en antagning pågår.

 

Mer info

Enligt det regelverk som publicerats får både lettiska som icke-lettiska medborgare ställa upp i tävlingen. Däremot finns krav på att icke-lettiska medborgare i så fall måste samarbeta med X antal lettiska medborgare för att få ställa upp. Låtskrivarna måste också kunna redovisa för LTV hur procentandelen i arbetet sett ut. Artist och bidrag måste uppfylla alla EBU:s krav.

En ytterligare regel i leken är att vinnaren kommer att behöva teckna ett nytt avtal med LTV inför Eurovision. Har detta inte gjorts inom två dagar efter finalen har LTV rätt att fråga någon annan artist om att få åka till Rotterdam i maj.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen