Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är startfältet i Lettlands Supernova 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Lettlands nationella TV-bolag LTV har offentliggjort de nio artister med tillhörande bidrag som kommer att tävla i Supernova 2020, som är uttagningen som utser landets representant till Eurovision 2020.

 

Startfältet

Följande artister gör upp om segern i Supernova 2020 (de listas i bokstavsordning):

 1. ANNNA – ”Polyester
 2. Bad Habits – ”Sail With You
 3. DRIKSNA – ”Stay
 4. Edgars Kreilis – ”Tridymite
 5. Katrīna Bindere – ”I Will Break Your Heart
 6. Katrīna Dimanta – ”Heart Beats
 7. Miks Dukurs –I’m Falling For You
 8. Samanta Tīna – ”Still Breathing
 9. Seleste – ”Like Me

 

Återkommande artister

Ett välkänt namn från förr som fick en av finalplatserna är sångerskan Samanta Tīna. Hon har tidigare medverkat med hela åtta bidrag i den lettiska uttagningen de senaste åren, och denna gång har hon gjort sin låt med sångerskan Aminata, som representerade Lettland som artist i Eurovision 2015 och som låtskrivare för Justs 2016.

En annan som känns igen är artisten Edgars Kreilis, som deltagit varje år sedan 2017. Edgars har vid sina tidigare försök lyckats ta sig till final två gånger där han kom på sjätte plats bägge gångerna. Första gången han deltog åkte han däremot ut redan i sitt heat.

En tredje person som också deltagit förut och som nu fått en ny chans är Katrīna Dimanta, som vann den lettiska uttagningen 2014 som en del av gruppen Aarzemnieki och som nu gör comeback som soloartist!

 

Återkommande som ej tog sig till finalen

Förutom dessa återkommande artister fanns det även ytterligare två artister som efter live-auditionen fanns kvar i tävlan men som juryn valde att inte skicka till finalen. Det handlar om artisten Markus Riva, som lyckats tävla i samtliga lettiska finaler sedan år 2014 – med undantag för 2017 (då han åkte ut innan finalen) samt Madara som senast tävlade i Supernova 2018. Dessa två är alltså inte längre med och tävlar om att bli Lettlands representant i Eurovision 2020.

 

Fakta om Supernova 2020

År 2020 blir det det sjätte året i rad som lettisk TV använder sig av Supernova som uttagning till Eurovision. I vanliga fall brukar uttagningen innehålla heats och/eller semifinaler inför finalen, men dessa skrotas helt i år till förmån för en enda finalkväll. Själva startfältet utsågs efter en nationell antagning som följde jurygranskning och live-audition. Av 26 bidrag som fick delta på den senare fick urvalsjuryn sedan endast välja ut nio tävlande. Juryns resultat redovisades den 16:e januari 2020.

I finalen, som avgörs den 8:e februari, kommer det endast vara tittarröstning som avgör vilken artist med tillhörande bidrag som får representera Lettland i Eurovision 2020.

 

Till sist, bidragen som INTE gick vidare

Nedanstående bidrag fanns med i slutomgången, men de valdes bort av urvalsjuryn. Dessa var (med länkar till framträdanden från auditionen):

 1. Aivo Oskis – ”Dive Deep
 2. Alekss Silvers – ”Again
 3. Alise Haijima – ”Me Me Song
 4. Annemarija Moiseja – ”Undo
 5. Antra Stafecka & Atis Ieviņš – ”Coming Over
 6. Audiokvartāls – ”Connection
 7. Elizabeth Gaile – ”For You
 8. Laika Upe – ”All My Roads
 9. Liva – ”Not That Important To You
 10. Madara – ”Māras zeme
 11. Maia – ”Make It Real
 12. Markus Riva – ”Impossible
 13. Rūta Ķergalve – ”Izgaismots
 14. Sabīne Blūma-Blūmane – ”Beauty Will Save The World
 15. Shanti – ”Voices In My Mind
 16. Signe & Janis – ”Inner Light
 17. Toms Kalderauskis – ”Be My Truth

 

Vad tycker du om Lettlands uttagning så här långt? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen