« Serbien NF 2019

Serbien NF 2021 »


SERBIENS UTTAGNING. TV-bolaget RTS har bekräftat Serbiens deltagande i Eurovision 2020 samt att artist- och bidragsvalet kommer att ske genom landets Beovizija-uttagning. Formatet för uttagningen blir än en gång genom två semifinaler och en final.

Själva startfältet valdes ut genom en nationell antagning som pågick under senhösten 2019. Därefter fick en kommitté i uppdrag att lyssna och bedöma allt inskickat material för att sedan välja ut de 24 bästa bidragen. Medlemmarna i kommittén skulle endast utgå ifrån de musikaliska, tolkande och konstnärliga egenskaperna hos bidragen. Startfältets 24 bidrag meddelades den 9:e januari 2020, men vid den tidpunkten var ingen semifinaluppdelning gjord. Den kommer istället göras i början av februari.

I respektive semifinal kommer 12 akter tävla där de 6 bästa efter jury- och tittarröstningen tar sig till final. Även i finalen är det gemensam jury- och tittarröstning som utser vinnaren.

 

Datum & händelser


  • 28 februari 2020: Semifinal 1

  • 29 februari 2020: Semifinal 2

  • 1 mars 2020: Finalen

 

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen