« Island NF 2019

Island NF 2021 »


 

ISLANDS UTTAGNING. TV-bolaget RÚV kommer att genomföra uttagningen Söngvakeppnin 2020 för att utse Islands artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att pågå genom två semifinaler och en final, som är planerade att sändas den 8:e, 15:e och 29:e februari.

 

Mer info

I samband med att RÚV bekräftade sitt fortsatta deltagande i Eurovisionen öppnades också antagningen till den nationella uttagningen. Efter att den avslutats har en jury fått i uppdrag att välja ut startfältet som även 2020 kommer att bestå av tio tävlande. Dessa kommer att delas upp i fem per semifinal, där några av dem kommer att röstas vidare till finalen, sedan kan även en jury utse ett wildcard till finalen (men det är inget krav). I vanlig ordning måste bidragen framföras på isländska i semifinalerna medan det är valfritt språk som gäller i finalen.

Semifinalerna kommer att avgöras på Háskólabíó medan finalen sänds från Laugardalshöll.

Någon gång i januari 2020 planeras startfältet bli offentliggjort och då presenterar vi det här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen