« Tjeckien NF 2019

Tjeckien NF 2021 »


 

TJECKIENS UTTAGNING. TV-bolaget ČT kommer för tredje året på raken genomföra en onlineuttagningen för att utse Tjeckiens artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att pågå under januari 2020 där publik och/eller jurypersoner kommer att ha möjlighet att rösta fram den representant som är bäst.

Initialt var det tänkt att uttagningen skulle genomföras som en nationell final, vilket Tjeckien inte anordnat sedan 2008. Men i november 2019 kom istället beskedet att man ställer in finalen och gör om den till en onlinetävling igen, på samma sätt om det var 2018 och 2019.

 

Hur ser då upplägget ut nu?

Den 6:e januari 2020 kommer ČT att hålla en presskonferens där man presenterar startfältet för onlinetävlingen. En vecka senare, den 13:e januari, startar själva onlinetävlingen då publik och/eller jurygrupper (något oklart än så länge hur fördelningen kommer att vara) kommer kunna gå in på hemsidan där tävlingen hålls för att lyssna och rösta på sina favoriter. Omröstningen är sedan igång till den 26:e januari. Därefter avslutas den, rösterna räknas och en vinnare koras. ČT utlovar att vinnaren kommer att meddelas på ett överraskande sätt!

 

Mer info

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Tjeckien har valt sin representant till Eurovision 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen