Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet till Tjeckiens onlinetävling 2020 presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 13:e januari 2020 presenterade Tjeckiens nationella TV-bolag Česka televize (ČT) de sju artister som ska tävla om att bli landets representant i Eurovision 2020. Valet kommer att genomföras i en webbomröstning nu i januari och början av februari.

Det är tredje året i rad som ČT använder systemet med att hålla en webbröstning för att utse sin Eurovision-representant, och precis som de två senaste åren involveras både publiken och jury i att rösta fram vinnaren. Initialt skulle denna uttagning ha hållits som en nationell final i år, men i november kom ČT med beskedet att den istället omvandlas tillbaka till en webbuttagning. Vi kommer strax gå igenom när röstningen pågår och hur den går till. Först ska vi ta en titt på startfältet.

 

Startfältet

Sju artister har alltså valts ut att tävla denna gång, vilka blev officiellt presenterade den 13:e januari. Än så länge är det bara artister som meddelats och vi presenterar dem nedan i bokstavsordning:

  • – Barbora Mochowa
  • – Benny Cristo
  • – Elis Mraz & Cis T
  • – Karelll
  • – Olga Lounová
  • – Pam Rabbit
  • – We all Poop

 

Fakta om startfältet

Av startfältets sju tävlande är det tre solotjejer, två solokillar, en duo (kille & tjej) samt en killgrupp.

Två av artisterna i startfältet tävlade även i fjolårets tjeckiska uttagning. Det handlar om Barbora Mochowa som blev trea med låten True Colors samt Pam Rabbit som blev fyra med låten Easy to Believe. Övriga akter är debutanter – åtminstone i gällande tjeckiskt Eurovisiondeltagande i nationell uttagning.

Mer info om alla tävlande går att hitta via denna länk.

 

När och hur genomförs omröstningen?

Som tidigare nämnt är bidragen ännu inte presenterade/offentliggjorda utan de släpps senare. Själva omröstningen startar den 20:e januari kl 08:00 CET och pågår till och med den 2:a februari kl. 20:00 CET. Röstning sker via Eurovision.tv:s officiella app. För att rösta laddar du ned den till din telefon och följer instruktionerna för hur du röstar.

Parallellt med att fansen (och andra intressenter) röstar i appen kommer även olika jurypersonligheter att avlägga röster. När tittarröstningen sedan är avklarad kommer jurypersonligheternas utdelade poäng att vägas samman med webbröstarnas poäng, där det bidrag som fått högst totalpoäng kommer att få tävla för Tjeckien i Eurovision 2020!

Vinnaren är tänkt att meddelas den 3:e februari.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen