« Australien NF 2019

Australien NF 2021 »


AUSTRALIENS UTTAGNING. TV-bolaget SBS kommer att genomföra uttagningen Eurovision – Australia Decides för att utse Australiens artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att pågå genom en finalkväll som hålls den 8:e februari 2020.

 

Mer info

Det blir den andra säsongen av Eurovision – Australia Decides som utser Australiens representant till Eurovision. Mellan åren 2015-2018 utsågs artist och bidrag alltid internt, men från 2019 har publiken och jury börjat få vara med och tycka till.

Finalen är planerad att äga rum den 8:e februari och kommer att avgöras i Gold Coast Convention and Exhibition Centre med radarparet Joel Creasey och Myf Warhurst som programledare. På grund av tidsskillnaden till Australien avgörs finalen på förmiddagen svensk tid (men kvällstid i Australien).

 

Datum & händelser


 

 

Finalen

Australien väljer åter sin Eurovision-representant genom en nationell final med tio tävlingsbidrag där det är upp till jury och tv-tittarna att bestämma vilket bidrag som ska få representera landet i Eurovision 2020 i Rotterdam.

Förutom de tio som tävlar kommer finalen att gästas av fjolårets australiensiska representant Kate Miller-Heidke. Hon kommer dels att framföra sin “Zero Gravity” och dessutom kommer hon även att ingå i programmets röstande jury. En annan artist som också gästar finalen 2015 års vinnare Måns Zelmerlöw som även han kommer att ingå i den röstande juryn (och uppträder också som gästartist). Slutligen kommer även 2016 års australiensiska representant Dami Im gästa finalen med sin senaste singel!

 

Fakta


 • Datum:
 • 2020-02-08

 • Tid:
 • 19:30 lokal tid (10:30 CET)

 • Programledare:
 • Joel Creasey och Myf Warhurst

 • Plats:
 • Gold Coast Convention & Exhibition Centre

 • Röstningsprocess:
 • En femmannajury och tv-tittarna röstar fram vinnaren

 • TV-bolag/Stream:
 • SBS – Länk kommer senare

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i bokstavsordning. Bidrag som presenterats har också släppts officiellt. Vi inväntar besked om ytterligare bidrag.


 1. Casey Donovan – Proud
 2. Diana Rouvas – Can We Make Heaven
 3. Didirri – “?”
 4. iOTA – Life
 5. Jack Vidgen – I Am King I Am Queen
 6. Jaguar Jonze – “?”
 7. Jordan-Ravi – Pushing Stars
 8. Mitch Tambo – Together
 9. Montaigne – “?”
 10. Vanessa Amorosi – “?”

 

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Mello 2020

Nationella 2020

Uttagningskalender

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen