« Australien NF 2019

Australien NF 2021 »


 

AUSTRALIENS UTTAGNING. TV-bolaget SBS kommer att genomföra uttagningen Eurovision – Australia Decides för att utse Australiens artist och bidrag till Eurovision 2020. Uttagningen kommer att pågå genom en finalkväll som hålls den 8:e februari 2020.

 

Mer info

Det blir den andra säsongen av Eurovision – Australia Decides som utser Australiens representant till Eurovision. Mellan åren 2015-2018 utsågs artist och bidrag alltid internt, men från 2019 har publiken och jury börjat få vara med och tycka till.

Finalen är planerad att äga rum den 8:e februari och kommer att avgöras i Gold Coast Convention and Exhibition Centre med radarparet Joel Creasey och Myf Warhurst som programledare.

Denna artikel uppdateras i takt med att information om uttagningen släpps och fram till att Australien har valt sin representant till Eurovision 2020.

 

Startfältet

SBS har valt att presentera startfältet i omgångar, vilket gör att det är oklart hur många som ska delta. Nedan listar vi de som ännu är officiellt presenterade (alla låttitlar saknas dock):

  • Vanessa Amorosi
  • Casey Donovan
  • fler namn tillkommer…

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen