Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Blanche representerar Belgien i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgien är fjärde landet som bekräftar internval till Eurovision 2017. Nästa år blir det 16-åriga sångerskan Blanche, eller Ellie Delvaux som hon egentligen heter, som ska försvara den belgiska flaggan i Kiev.

Belgien har två nationella TV-bolag – VRT och RTBF – som vartannat år får uppgiften att ta fram artist och bidrag till Eurovision Song Contest. Denna gång är det RTBF som väljer och de har valt internt, precis som de gjorde till ESC 2015 i Wien.

 

Deltog i The Voice

Artisten som ska tävla för Belgien heter Ellie Delvaux, är 16 år gammal och som numer är mer känd under sitt artistnamn Blanche. Hon tävlade den femte säsongen av belgiska The Voice som sändes våren 2016, där hon nästan tog sig ända fram till finalprogrammet.

Sedan dess har hon arbetat med sångaren i bandet Roscoe, Pierre Dumoulin, för sitt kommande album som släpps i vår. De två kommer tillsammans att göra den låt som Blanche ska tävla med i Eurovisionen i Kiev nästa år. Dock är det ännu inte officiellt vilket bidrag som Blanche får med sig, utan det meddelas vid ett senare tillfälle. Tills dess får ni hålla till godo med tidigare framträdanden, som t.ex. detta klipp.

 

Belgien går bra nu

De två senaste åren har Belgien haft stor framgång i Eurovisionen med en fjärdeplats i Wien 2015 och en tiondeplats nu i Stockholm i våras. Om det blir fortsatt succé för Belgien även nästa år återstår att se.

 

Kommentera gärna Belgiens val av artist.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen