Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tijana Bogićević representerar Serbien i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. På måndagskvällen den 27:e februari (2017) kom besked från Serbiens nationella TV-bolag RTS att det blir sångerskan Tijana Bogićević som representerar Serbien i årets tävling. Vilket bidrag hon får med sig är dock oklart, men det kommer att presenteras inom en snar framtid.

 

Om Tijana Bogićević

35-åriga Tijana Bogićević är född 1 november 1981 i Novi Sad, Serbien, men bor just nu i USA. Hon har dock en musikkarriär i hemlandet Serbien då hon bl.a. släppte singelnČudo år 2013. Hon deltog i Serbiens ESC-uttagning 2009 med låtenPazi Šta Radiš, men lyckades inte kvala sig vidare till den nationella finalen. Dock fick hon äran att vara en av körtjejerna bakom Serbiens ESC-låt 2011: Ninas ”Čaroban”.

Som synes har artistvalet gjorts internt inom TV-bolaget RTS, vilket även var den modell som RTS använde sig av ifjol. Senast man anordnade en final för att välja artist och bidrag var inför ESC 2015.

 

Låten internvald – hemlighålls en stund till

Det är redan nu klart med vilket bidrag som Tijana ska tävla med i Kiev, men vad den heter och hur den går hålls hemligt ett tag till. Det enda som meddelats kring låten är att det är kvartetten bakom Bulgariens låt ifjol (”If Love Was A Crime”) som gjort årets låt. I sådana fall Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas och Lisa Ann-Mari Linder.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Serbiens artist- och bidragsval.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen