Eurovision 2021: Kroatien fortsätter med Dora

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Kroatien blir ytterligare ett av de länder som inte kommer att ge sin 2020-artist förtur att tävla i Eurovision 2021. Anledningen i Kroatiens fall är att deras nationella TV-bolag HRT vill fortsätta med sin ordinarie uttagning.

 

Vad har hänt?

Till ESCToday.com bekräftar HRT att man kommer att fortsätta med uttagningen Dora för att välja sin nästa artist och tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest. Artisten Damir Kedzo får därför ingen förtur att representera Kroatien 2021, även om han självklart skulle kunna synas till i startfältet.

Sedan tidigare har HRT bekräftat deltagande i Eurovision 2021, men det var alltså först nu i slutet av juni som beskedet om uttagningen lämnades.

 

Inga officiella regler – än

I skrivande stund finns ännu inga officiellt publicerade tävlingsregler, utan det enda som är känt är att uttagningen lär gå av stapeln i Opatija i februari 2021. Mer information kommer således att dyka upp i ett senare skede.

 

Fakta: Kroatien i Eurovision 2020


Inför Eurovision 2020 höll Kroatien i uttagningen Dora för att utse artist och bidrag. Vinnaren blev artisten Damir Kedzo med bidraget ”Divlji Vjetre”. I Eurovision 2020 i Rotterdam skulle låten ha tävlat i den första semifinalen men eftersom EBU ställde in årets tävling fick inget land något resultat.

Så här såg Damirs framträdande ut på hemmaplan:

 


 

Kommentera