Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Kroatien fortsätter med Dora

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Kroatien blir ytterligare ett av de länder som inte kommer att ge sin 2020-artist förtur att tävla i Eurovision 2021. Anledningen i Kroatiens fall är att deras nationella TV-bolag HRT vill fortsätta med sin ordinarie uttagning.

 

Vad har hänt?

Till ESCToday.com bekräftar HRT att man kommer att fortsätta med uttagningen Dora för att välja sin nästa artist och tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest. Artisten Damir Kedzo får därför ingen förtur att representera Kroatien 2021, även om han självklart skulle kunna synas till i startfältet.

Sedan tidigare har HRT bekräftat deltagande i Eurovision 2021, men det var alltså först nu i slutet av juni som beskedet om uttagningen lämnades.

 

Inga officiella regler – än

I skrivande stund finns ännu inga officiellt publicerade tävlingsregler, utan det enda som är känt är att uttagningen lär gå av stapeln i Opatija i februari 2021. Mer information kommer således att dyka upp i ett senare skede.

 

Fakta: Kroatien i Eurovision 2020


Inför Eurovision 2020 höll Kroatien i uttagningen Dora för att utse artist och bidrag. Vinnaren blev artisten Damir Kedzo med bidraget ”Divlji Vjetre”. I Eurovision 2020 i Rotterdam skulle låten ha tävlat i den första semifinalen men eftersom EBU ställde in årets tävling fick inget land något resultat.

Så här såg Damirs framträdande ut på hemmaplan:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen