Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Möjligt byte av uttagning för Serbien i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. På grund av en konflikt mellan serbiska TV-bolaget RTS och formatägaren bakom uttagningen Beovizija ser det nu ut som att Serbien kommer att anordna en annan uttagning än Beovizija till 2022.

 

Vad har hänt?

Det är den serbiska tidningen Telegraf som berättar om att formatägaren Megaton inte längre vill tillhandahålla RTS sändningslicens för programmet, och att den redan skulle ha gått ut år 2020. Samtidigt hävdar RTS att det är bara de som har rätten att anordna en uttagning för Serbiens val till själva Eurovision. Hur ska detta då sluta?

 

Vad blir resultatet av detta?

Det här skulle därför kunna innebära att det blir en ny uttagning för Serbien som äger rum under säsongen 2022. Nu har inte någon uttagning ännu hunnit äga rum utan just nu pågår bara en antagning som fortsatt är öppen fram till den 1:a december och därefter kommer en kommitté att bedöma alla låtar och göra ett urval. Som det verkar just nu är planerna på någon slags publik uttagning fortsatt aktuell dock under förutsättning att coronarestriktioner tillåter detta samt att bidragskvalitén är tillräckligt hög.

Vi får se hur detta utvecklar sig och så snart vi vet mer kommer vi såklart att rapportera om det!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen