Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Finlands och Norges Inför-serier till Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. I mitten av april kommer vår Inför-guide igång inför Turin, och andra som också tänker genomföra liknande serier är NRK i Norge och Yle i Finland.

Det kan även förekomma att andra länder också genomför liknande serier precis som att många fansidor som oss också tycker till och betygsätter alla låtar. De här är i alla fall de program som vi i skrivande stund (18:e mars) känner till.

 

Norge: Adresse Torino

Som vi tidigare har kunnat berätta om kommer NRK även i år att spela in en egen Inför Eurovision-serie som upptakt inför Turin. Nu har man bestämt vilka som ska sitta med i panelen som ska vara med och ge sina åsikter, men nytt för i år är att det kommer finnas plats för publik vid de inspelningar som kommer att göras.

Den norska panelen kommer att utgöras av Stian “Staysman” Thorbjørnsen, Ingeborg Heldal och Kevin Vågenes samt en fjärde jurymedlem som byts ut i varje program. Dessutom kommer man att ha med en s.k. “folkets jury” som också får bedöma låtarna. Programledare för sändningarna är Marte Stokstad.

Inspelningarna av sändningarna sker den 4:e, 5:e och 6:e april vid NRK Marienlyst i Oslo. Det är ännu inte känt vilka datum som TV-sändningarna sker, men troligen inte lång stund efter inspelningarna.

 

 

Finland: Viisukuplan

I likhet med Norge fortsätter Finland med sitt inför-program Viisukuplan där en panel får lyssna igenom de 40 låtar som tävlar i årets Eurovision och ge kommentarer. I år kommer Yle, som producerar sändningarna, att kunna ta in en mindre mängd publik i studion vilket man inte kunde ifjol p.g.a. coronapandemin. Inspelningarna sker i Böle i Helsingfors den 8:e och 9:e april och sänds sedan inför tävlingen börjar.

Programledare för sändningarna är Katri Norrlin och Märta Westerlund och förutom de kommer även Eurovision-experterna Eva Frantz och Mikko Silvennoinen vara med i serien. Det tillkommer även artistgäster som ännu inte är presenterade.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen