Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

SVT:s uppvärmning inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

EUROVISION 2022. I samband med att årets Eurovision drar igång kommer SVT att sända ett uppsnacksprogram från Turin i Italien med Farah Abadi som programledare.

 

Fakta om sändningen

Programmet får titeln Uppsnack Eurovision och kommer att sändas i SVT1 klockan 20.00 tisdagen den 10:e maj, alltså bara en timme innan det är dags för den första semifinalen. I den sändningen medverkar inte Cornelia Jakobs för Sverige utan det är som bekant först på torsdagen (12:e maj) som hon tävlar. Själva uppsnacksprogrammet kommer att bjuda på en rad spännande innehåll såsom olika inslag med hur Cornelia Jakobs och hennes team har förberett sig inför tävlan.

Programledare för sändningen blir Farah Abadi som även har med sig Melodifestivals- och Eurovisionexperten Bella Qvist. Farah Abadi kunde vi senast se som programledare och Green room-värd i Melodifestivalen 2022.

 

Inte första nedräkningsprogrammet från SVT

Det är som bekant inte den första gången som SVT använder sig av nedräkningsprogram inför Eurovision, senast ifjol ledde Farah Abadi också ett uppsnack som den gången sändes från en utomhusstudio i Malmö. SVT har också flera år haft egna ”Inför Eurovision”-program med en kändispanel som tyckt till om låtarna. Någon sådan har däremot inte producerats sedan 2016 (med undantag för 2020) och vad vi har kunnat se bjuder man inte på någon sådan i år heller.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen