Startordningen till finalen i Melodifestivalen 2019 publicerad


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen (några av bilderna är hämtade från https://politik.in2pic.com [CC BY-SA 3.0] (dessa har beskurits och förminskats))

MELODIFESTIVALEN 2018. I samband med Andra chansens avgörande släppte SVT startordningen för finalen. Totalt är det 12 bidrag som kommer att göra upp om segern och äran att få bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2019!

Ordningen presenterades i samband med att resultatet av Andra chansen presenterades, lite på samma sätt som det gjordes 2016 och 2017. Först presenterades vilka startnummer som Melodifestivalredaktionen med Christer Björkman och Karin Gunnarsson i spetsen gett de åtta bidrag som gick direkt till final från deltävlingarna, för att sedan komplettera med duell för duell vilka resterande platser som skulle ges.

När de åtta finalisterna i deltävlingarna hade presenterats fanns startnummer 2, 6, 7 och 12 kvar vilka (i ordning) gick till Lisa Ajax (duell 3), Anna Bergendahl (duell 1), Nano (duell 2) och Arvingarna (duell 4).

 

Startordningen

Så här ser startordningen ut:

 

 1. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken
 2. Lisa Ajax – Torn
 3. Mohombi – Hello
 4. Lina Hedlund – Victorious
 5. Bishara – On My Own
 6. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes
 7. Nano – Chasing Rivers
 8. Hanna Ferm & Liamoo – Hold you
 9. Malou Prytz – I Do Me
 10. John Lundvik – Too Late For Love
 11. Wiktoria – Not With Me
 12. Arvingarna – I Do

 

Kommentera gärna vad du tycker om SVT:s val av ordning på bidrag. Vem tror du gynnas bäst av detta?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen