Startordningen till finalen i Melodifestivalen 2019 publicerad

Foto: ESC-Panelen (några av bilderna är hämtade från https://politik.in2pic.com [CC BY-SA 3.0] (dessa har beskurits och förminskats))

MELODIFESTIVALEN 2018. I samband med Andra chansens avgörande släppte SVT startordningen för finalen. Totalt är det 12 bidrag som kommer att göra upp om segern och äran att få bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2019!

Ordningen presenterades i samband med att resultatet av Andra chansen presenterades, lite på samma sätt som det gjordes 2016 och 2017. Först presenterades vilka startnummer som Melodifestivalredaktionen med Christer Björkman och Karin Gunnarsson i spetsen gett de åtta bidrag som gick direkt till final från deltävlingarna, för att sedan komplettera med duell för duell vilka resterande platser som skulle ges.

När de åtta finalisterna i deltävlingarna hade presenterats fanns startnummer 2, 6, 7 och 12 kvar vilka (i ordning) gick till Lisa Ajax (duell 3), Anna Bergendahl (duell 1), Nano (duell 2) och Arvingarna (duell 4).

 

Startordningen

Så här ser startordningen ut:

 

 1. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken
 2. Lisa Ajax – Torn
 3. Mohombi – Hello
 4. Lina Hedlund – Victorious
 5. Bishara – On My Own
 6. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes
 7. Nano – Chasing Rivers
 8. Hanna Ferm & Liamoo – Hold you
 9. Malou Prytz – I Do Me
 10. John Lundvik – Too Late For Love
 11. Wiktoria – Not With Me
 12. Arvingarna – I Do

 

Kommentera gärna vad du tycker om SVT:s val av ordning på bidrag. Vem tror du gynnas bäst av detta?

 


 

Kommentera