Nedräkning till Tel Aviv: 4 dagar till start

EUROVISION 2019. Med mindre än fyra dagar kvar till den första semifinalen äger rum går repetitionerna i arenan in i sitt slutskede, åtminstone för länderna i den första semifinalen. Denna dag (fredag 10:e maj) var det nämligen länderna i semi 2:s första halva som åter fick beträda scenen tillsammans med Grekland och San Marino (avslutande akter i semi 1). Dessutom genomförde de 6 direktkvalificerade länderna sina första repetitioner.

 

Repetitionerna i arenan

Semi 1 & semi 2-länder

Här nedan följer länkar till repetitionsklipp och presskonferenser (överstrukna länkar är klipp som saknas):

 

* Enligt startordningen tävlar Österrike efter Sverige, men enligt repetitionsschemat kom Österrike återigen att repetera före Sverige denna dag.

 

”Big Five” och Israel

Notera att de 6 direktkvalificerade länderna fick samma upplägg som semifinalländernas repetitioner i den första omgången, dvs. 30 minuter vardera att repetera på scenen. De klipp som sedan släpptes av EBU är filmade från publikvinkel till skillnad från klippen ovanför som är klippta från EBU:s kameror.

Här nedan följer länkar till repetitionsklipp och presskonferenser (överstrukna länkar är klipp som saknas):

 

 

 

 

 

Recap från dagen

Avslutningsvis följer ett sammandrag av repetitionsdagen som satts ihop av teamet på Eurovision.tv:

 

Annat på agendan

Under denna dag har ni även fått ta del av våra sista topplistor i projektet Panelens Topplista. Alla i panelen har sammanställt sina topp 41-listor över årets bidrag och därmed är också projektet avslutat. Men, ni kommer inom ett par dagar få reda på hur vi röstat totalt sett i projektet. Spänning utlovas!

Här är länkar till allas individuella topplistor:

 

 

 

Fler nyhetsuppdateringar följer

Detta var dagens uppdatering, imorgon kommer ytterligare nyhetssammanfattning efter morgondagens Repetitionsblogg som handlar om de sista semifinalländernas repetitioner (semi 2, startnr 10-18). Missa inte det!

 

Happy Eurovision!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera