Inför: Eurovision Choir 2019

EUROVISION CHOIR. Ikväll (3:e augusti) avgörs finalen i Eurovision Choir 2019, där tio körer från lika många länder i Europa kommer att tävla. Sverige är värdnation och finalen hålls i Partille Arena i Göteborg med start kl. 20:30 CEST.

 

Startfältet

Följande tio länder med tillhörande kör deltar:

 

  1. Sverige: Zero8
  2. Belgien: Almakalia
  3. Lettland: Koris Maska
  4. Tyskland: Bonnvoice
  5. Norge: Volve Vokal
  6. Danmark: Vocal Line
  7. Skottland: Alba
  8. Slovenien: Jazzva
  9. Schweiz: Cake O’Phonie
  10. Wales: Ysgol Gerdd Ceredigion

 

Vad går tävlingen ut på?

Tio amatörkörer från lika många länder i Europa tävlar om segern. Varje kör har rätt att i första omgången framföra ett visst antal låtar under max 4 minuter. När alla körer har framfört sina låtar är det upp till en tremannajury att bestämma vilka tre körer som de tycker har varit bäst. Dessa tre körer får då uppträda igen och varje kör får nu 3 minuter på sig att åter imponera på juryn. Sedan avgör juryn igen men nu gäller det vilken av de tre körerna som de vill ska vinna årets upplaga.

Finalen går som tidigare nämnt av stapeln i Partille Arena i Göteborg med Ella Petersson och Petroc Trelawny som programledare. Juryn utgörs av Deke Sharon, John Rutter och Katarina Henryson. Från Sverige går det att se programmet i SVT2 och i SVT Play med start kl. 20:30 CEST. Vi länkar till programmet här.

Det är andra gången som Eurovision Choir går av stapeln (senast år 2017).

Mer info om programmet finns att läsa här.

 


 

Kommentera