Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Eurovision Choir 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION CHOIR. Ikväll (3:e augusti) avgörs finalen i Eurovision Choir 2019, där tio körer från lika många länder i Europa kommer att tävla. Sverige är värdnation och finalen hålls i Partille Arena i Göteborg med start kl. 20:30 CEST.

 

Startfältet

Följande tio länder med tillhörande kör deltar:

 

  1. Sverige: Zero8
  2. Belgien: Almakalia
  3. Lettland: Koris Maska
  4. Tyskland: Bonnvoice
  5. Norge: Volve Vokal
  6. Danmark: Vocal Line
  7. Skottland: Alba
  8. Slovenien: Jazzva
  9. Schweiz: Cake O’Phonie
  10. Wales: Ysgol Gerdd Ceredigion

 

Vad går tävlingen ut på?

Tio amatörkörer från lika många länder i Europa tävlar om segern. Varje kör har rätt att i första omgången framföra ett visst antal låtar under max 4 minuter. När alla körer har framfört sina låtar är det upp till en tremannajury att bestämma vilka tre körer som de tycker har varit bäst. Dessa tre körer får då uppträda igen och varje kör får nu 3 minuter på sig att åter imponera på juryn. Sedan avgör juryn igen men nu gäller det vilken av de tre körerna som de vill ska vinna årets upplaga.

Finalen går som tidigare nämnt av stapeln i Partille Arena i Göteborg med Ella Petersson och Petroc Trelawny som programledare. Juryn utgörs av Deke Sharon, John Rutter och Katarina Henryson. Från Sverige går det att se programmet i SVT2 och i SVT Play med start kl. 20:30 CEST. Vi länkar till programmet här.

Det är andra gången som Eurovision Choir går av stapeln (senast år 2017).

Mer info om programmet finns att läsa här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen