Inför Melodifestivalen 2023: Vi presenterar Axel Schylström

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Axel Schylström som tävlar med bidraget “Gorgeous” i den fjärde deltävlingen i Malmö den 25:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Axel Schylström föddes den 24:e februari 1993. Han slog igenom som artist i Idol 2015 där han tog sig från audition till kvalprogram och veckofinaler där det sedan blev en fjärdeplats. 2017 deltog han i Melodifestivalen med När ingen ser som tog honom till Andra chansen där han åkte ut mot Lisa Ajax.

År 2012 var Axel med om en olycka då han klättrade upp på taket på ett tåg och fick ström genom kroppen som ledde till att han fick brännskador på stora delar av kroppen. Detta har han bland annat berättat om i sin självbiografi.

Axel har även arbetat som låtskrivare för andra artister som t.ex. Theoz som tävlade med ”Som du vill” i fjolårets Melodifestival som även nådde finalen. Även i år tävlar han som låtskrivare för Theoz och som artist med sitt eget bidrag ”Gorgeous” som han har skapat ihop med Herman Gardarfve, Jonas Thander och Malin Halvardsson.

Följ gärna Axel Schylström i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 4

  • 01. Kiana – ”Where Did You Go”
  • 02. Signe & Hjördis – ”Edelweiss”
  • 03. Smash Into Pieces – ”Six Feet Under”
  • 04. Mariette – ”One Day”
  • 05. Emil Henrohn – ”Mera mera mera”
  • 06. Axel Schylström – ”Gorgeous”
  • 07. Loreen – ”Tattoo”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera